У ГПУ заперечують, що викликали Кулика на допит

У ГПУ заперечують, що викликали Кулика на допит

Фото: УНІАН

Справи щодо нього, за твердженням, не відкривали.

Генеральна прокуратура України не викликала на допит прокурора Костянтина Кулика, який напередодні виніс підозри людям з оточення чинного президента.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган.

"Офіційно повідомляю: ГПУ не реєструвала кримінальне провадження проти прокурора Костянтина Кулика. Наголошую: прокурор Кулик не викликався на допит, не заплановано обшуків у нього вдома і відповідно - не може йти мова про його арешт", - написала прес-секретар генпрокурора України у соцмережі.

Як раніше сам Кулик заявив ТСН, його викликали до ГПУ, а документи скандальної справи Курченка зникли з його кабінету. Також прокурор впевнений, що його хочуть заарештувати.

Нагадаємо, 28 березня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що ГПУ оголосила підозри близькому оточенню Порошенка в махінаціях з олігархом-втікачем Сергієм Курченком на мільярди гривень. За даними ЗМІ, підозри у відмиванні мільярдів "сім'ї" Януковича оголошені його спільникам: екс-главі АП Борису Ложкіну і колишній главі Нацбанку Валерії Гонтарєвої, чинним заступнику керівника Адміністрації президента Олексію Філатову і іншим.

Цю інформацію підтвердив заступник голови департаменту міжнародно-правового співробітництва у Генпрокуратури України, голова відділу процесуального керівництва у кримінальних проваджень Костянтин Кулик.

Згодом прес-секретар Генпрокуратури України Андрій Лисенко заявив, що Валерії Гонтарєвій, Борису Ложкіну, Олексію Філатову повідомили про підозру з порушенням процесуального законодавства. За його словами, повідомлення потребує "наявності достатніх доказів, доручення старшого групи прокурорів, особистого вручення". Як заявив Лисенко, жодна з цих вимог не була дотримана прокурором Куликом.

Сам генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у справі Курченка на сьогодні повідомлено про підозру 98 особам, серед яких є високопоставлені чиновники. З них - 12 вищих посадових осіб міністерств і відомств, посадові особи Національного банку України, шість керівників обласних державних адміністрацій, 14 чоловік керівного складу державних компаній. Луценко не назвав імена високопоставлених фігурантів цієї справи.

65 справ змушена була закрити САП через рішення Конституційного суду

65 справ змушена була закрити САП через рішення Конституційного суду

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація