У ГПУ заявили, що на російських ГРУвців могли готувати замах

У ГПУ заявили, що на російських ГРУвців могли готувати замах

Фото: Фото Валентини Мудрик/ТСН

Була інформація про можливий напад на конвой.

Російських ГРвців Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова не доставили на судове засідання через інформацію про можливий замах на їхні життя.

Про це заявив в. о. генерального прокурора України Юрій Севрук, - пише "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, що 3 березня Голосіївський районний суд Києва переніс розгляд справи стосовно спецназівців. На засідання суду в четвер, як і на попереднє засідання 25 лютого цього року, підсудних не доставили. Військовий прокурор Руслан Кравченко зазначив, що це відбулося тому, що була інформація про можливий напад на конвой.

Спецназівці були затримані 16 травня біля міста Щастя Луганської області. Під час перестрілки з українськими військовими був вбитий боєць 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов, а Олександр Александров та Євген Єрофєєв отримали поранення, після чого потрапили в полон. Їх перевезли до Києва, де їм зробили операції.

Російських військових в Україні звинувачують в участі в терористичній організації. Наразі Александров перебуває у лікарні, а Єрофєєва перевели в СІЗО. В СБУ заявили, що затримані ГРУвці обміну не підлягають і постануть перед судом.

Під час допитів полонені військові наполягали на тому, що є чинними бійцями спецназу ГРУ Росії і виконували завдання Міноборони РФ, проте вже на суді від цих свідчень відхрестились. 

Про можливість обміну ГРУвців на Надію Савченко багато говорили і вище керівництво двох держав, і захист полоненої. Востаннє обміну в рамках "всіх на всіх" попросила російська омбудсвумен.

Повʼязані теми:

Наступна публікація