У ГПУ заявили, що жодних звинувачень у хабарництві Яценюку не висували

У ГПУ заявили, що жодних звинувачень у хабарництві Яценюку не висували

Фото: Офіс президента України

За словами Куценка, прокуратура лише зареєструвала провадження за рішенням суду.

Генеральна прокуратура України не висувала жодних звинувачень прем'єр-міністру Арсенію Яценюку, провадження було лише зареєстровано.

Про це в прямому ефірі телеканалу "112 Україна"  заявив прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко.

"До нас надійшло звернення від депутата Капліна, саме з повідомленням про ці обставини. Воно, відповідно до норм Кримінального процесуального кодексу було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і йому було присвоєно номер. Після цього прокуратура викликала пана Капліна на допит, для того, щоб він надав пояснення щодо обставин, які зазначив у зверненні. Нажаль, на наші вимоги він не прийшов та будь-яку інформацію не надав", - повідомив Куценко.

За його словами, прокуратура зареєструвала це провадження не самостійно, а за рішенням суду.

"Ми зазначили, що провадження фактове. Воно є та зареєстроване, але воно тільки фактове. Тобто будь-яких звинувачень, наразі, до Арсенія Яценюка з нашого боку не було і не має", - додав він.

Він заявив, що у фракції вимагають від слідчих негайно закрити справу. Зокрема, він пояснив, що заяву про хабар у розмірі 3 млн дол., який нібито був даний Яценюку було подано "посіпакою Льовочкіна, популістом Сергієм Капліним" за призначення директором Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення Володимира Іщука. Адже Льовочкін нібито бореться за контроль над концерном.

Повʼязані теми:

Наступна публікація