У Грузії опозиція назвала Саакашвілі своїм кандидатом у прем'єр-міністри

У Грузії опозиція назвала Саакашвілі своїм кандидатом у прем'єр-міністри

Фото: УНІАН

Опозиціонери чекають на повернення експрезидента до Грузії, попри те, що йому пригрозили ув'язненням.

Опозиційне об'єднання Грузії "Сила в єдності" назвала своїм кандидатом на посаду прем'єр-міністра країни колишнього президента, чинного голову Виконавчого комітету реформ України Міхеіла Саакашвілі. 

Про це заявив лідер партії "Єдиний національний рух" Григол Вашадзе на брифінгу, повідомляє "Грузія-онлайн". 

"Саакашвілі повинен повернутися до Грузії, він повинен зустрітися зі своїм народом віч-на-віч. Саме тому "Єдиний національний рух" і всі партії, що входять в об'єднану опозицію, вирішили висунути його кандидатуру на посаду прем'єр-міністра Грузії", — заявив Вашадзе.

Очікується, що у понеділок ввечері Саакашвілі зробить спеціальну заяву у зв'язку зі своїми планами щодо повернення до Грузії. 

Нагадаємо:

  • Нещодавно Саакашвілі оприлюднив відео у Facebook з доступом лише для грузинської аудиторії і грузинською мовою, де перепросив у грузинів і повідомив, що "повертається" до Грузії. Натомість для української аудиторії він опублікував пост трохи іншого змісту, у якому написав, що має дві домівки, однак не сказав, що має наміри повертатися на Батьківщину.
  • Пізніше у ще одному дописі він заявив про своє рішення брати участь у виборчій кампанії у Грузії. Водночас він запевнив, що залишатиметься і на своїй посаді в українській Нацраді реформ.
  • У Мін'юсті Грузії повідомили, що у разі повернення Саакашвілі до Грузії, на нього чекає затримання та в'язниця. 

Як відомо, Саакашвілі покинув Грузію у 2013 році, де проти нього відкрили низку кримінальних справ. Колишнього президента, зокрема, звинувачували у перевищенні повноважень під час розгону акції опозиціонерів 2007 року, розгромі телекомпанії "Імеді" та вилученні власності у засновника цієї телекомпанії Бадрі Патаркацишвілі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація