У Харкові затримали організаторку вибухів у місті на прізвисько "Тереза"

Жінка, яка координувала дії диверсантів, приїхала з Росії. 

Співробітники СБУ затримали у Харкові ймовірну організаторку вибухів у місті, зокрема і підриву стели на проспекті Правди. Про це повідомляє і прес-служба силового відомства.

Поплічниця бойовиків із позивним "Тереза" виявилася громадянкою РФ і представницею "міністерства державної безпеки ДНР". Жінка координувала злочинну діяльність диверсійних груп на Харківщині.

Правоохоронці встановили, що на початку 2014 року зловмисниця була активною учасницею харківського "Антимайдану" та проросійських протестних акцій. Згодом "Тереза" приєдналася до терористів у Донецьку, де була зарахована до "міністерства", яке під керівництвом російських спецслужб формує диверсійні групи для вчинення терактів в українських містах.

Також за наказом ватажка бойовиків з позивним "Док" росіянка приїхала до Харкова у лютому цього року, аби зібрати розвідувальну інформацію та координувати діяльність диверсійно-підривних груп.

За місцем тимчасового проживання підозрюваної СБУшники виявили саморобний вибуховий пристрій, військове спорядження та антиукраїнську символіку.

Наразі тривають оперативно-слідчі дії.

Як повідомлялося раніше, на Дніпропетровщині депутат КПУ "зливав" дані про сили АТО бойовикам і готував теракти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація