У Кабміні готують санкції проти компаній, які працюють із заводом "Титан" в анексованому Криму

 У Кабміні готують санкції проти компаній, які працюють із заводом "Титан" в анексованому Криму

Фото: Reuters

В разі запровадження покарання може бути чинним не лише на території України.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб розробило пропозиції щодо санкцій проти компаній, пов’язаних з виробництвом та реалізацією хімічної продукції з тимчасово окупованого Криму. Про цю ініціативу розповіла прес-служба міністерства.

Там уточнюють, що покарання пропонується запровадити супроти низки юридичних осіб, котрі сприяють роботі заводу "Титан" в Армянську. Юридично діяльність цього підприємства забезпечується зареєстрованим в Росії ТОВ "Титанові інвестиції", котре рішенням РНБО України вже перебуває під санкціями.

Через екологічну катастрофу на заводі "Титан" отруїлися більше 30 прикордонників

Через екологічну катастрофу на заводі "Титан" отруїлися більше 30 прикордонників

У міністерстві наголошують, що продукція "Титану" виробляється завдяки незаконно видобутим корисним копалинам з надр, що належать винятково українському народові, зокрема природного газу та води з підземних джерел в АРК. Окрім того, виробництво загрожує життю та здоров’ю громадян України як на підконтрольних, так і на окупованих територіях.

"До переліку компаній, щодо яких пропонується застосувати санкції, належать: "Летан Інвестментс Лімітед" (Кіпр), ТОВ "Титанактив" (РФ), ТОВ "Центр оптимальних технологій" (РФ), "Охна Холдінгс лімітед" (Кіпр), ТОВ "Хімкомснаб" (РФ), "Толексіс Інтерпрайзіз ЕйДжи" (Швейцарія). Запровадження санкцій до усіх причетних юридичних осіб унеможливить економічні відносини з Україною, дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами ЄС", - повідомили в міністерстві. За даними чиновників, відповідний проект передано на опрацювання уряду та буде винесено на розгляд усього Кабміну, а також на засідання Ради національної безпеки та оборони України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація