У Києві обрали запобіжний захід суддям, які намагалися дати хабар Холодницькому

У Києві обрали запобіжний захід суддям, які намагалися дати хабар Холодницькому

Фото: УНІАН

Овчаренко звинуватила Холодницького у тому, що він вимагав у неї гроші. 

В Печерському суді Києва обрали запобіжний захід суддям, які підозрюється у спробі дати хабар керівникові Спеціальної антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

Суд обрав Геннадію Підберезному та Наталії Овчаренко запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці, або сплати застави 5 млн грн, повідомляє "5 канал".

Своєю чергою, Овчаренко заявила, що коштів на внесення такої застави вона не має. Також вона не змогла пояснити, звідки в кабінеті глави САП з'явилися 50 тисяч доларів. Окрім того, суддя стверджувала, що "це Холодницький вимагав" від неї гроші.

Нагадаємо, 21 вересня Генеральна прокуратура Україна затримала двох суддів, які пропонували 300 тисяч доларів за закриття кримінального провадження щодо служителя Феміди. Заплатити хотіли керівнику САП Назару Холодницькому. 

Суддю Кіровського суду затримали за спробу підкупу антикорупційного прокурора

Суддю Кіровського суду затримали за спробу підкупу антикорупційного прокурора

19 квітня оперативники СБУ затримали суддів-хабарників під час одержання частини неправомірної вигоди у розмірі однієї тисячі доларів. За вплив на працівників прокуратури, перекваліфікацію кримінального провадження та винесення постанови про його закриття за строками давності "служителі Феміди" вимагали у обвинувачуваного у хабарництві 30 тисяч доларів США. 

21 квітня Солом'янський районний суд Києва обрав їм запобіжний захід. Заступниці голови дніпровського суду призначено цілодобовий домашній арешт, а її співучаснику – судді того ж суду – нічний домашній арешт (з 22:00 до 6:00). 

Повʼязані теми:

Наступна публікація