У Києві пікетують Раду, вимагаючи люстрації і нового закону про вибори депутатів

Учасники пікету прийшли з плакатами "Новій Україні - нова якість Ради", "Люстрація! Непокаране зло множиться".

У понеділок, 11 серпня, біля будівлі комітету Верховної Ради на вулиці Грушевського зібрався пікет.

Близько 30 представників ініціативи "Реанімаційний пакет реформ" вимагають вже на цьому пленарному тижні ухвалити новий закон щодо виборів народних депутатів, згідно з яким вибори проходили б із відкритими списками.

Учасники пікету прийшли до будівлі парламенту з плакатами "Хочемо прозорості партійної бухгалтерії", "Новій Україні - нова якість Ради", "Місця в списку обирає народ, а не олігархи".

Пікетувальники також вважають, що на парламентських виборах необхідно знизити прохідний бар'єр до 3%.

Водночас, як повідомляє НБН, біля будівлі комітетів Ради також зібрався мітинг на підтримку закону про люстрацію. При цьому, за даними видання, на мітинг зібралося близько ста осіб.

Учасники акції тримають у руках плакати з гаслами: "Очищення влади! Законопроект у Раду", "Люстрація! Непокаране зло множиться".

Як повідомив присутнім нардеп Юрій Дерев'янко, об 11:00 у кабінеті голови парламенту Олександра Турчинова мало відбутися засідання погоджувальної ради у закритому режимі, де депутат мав намір просити про включення до порядку денного цих законопроектів.

Зазначимо, що з 12 по 15 серпня Верховна Рада засідатиме у пленарному режимі.

Як повідомлялося раніше, нардепам і високопоставленим чиновникам "уріжуть" зарплати на 10 тис. грн. Чиновники отримуватимуть "голі" оклади розміром близько 6,5 тис. грн.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Люстрація від Зеленського
Наступна публікація