У Києві після слів Зеленського про "формулу Штайнмаєра" розпочалися дві акції протесту

У Києві після слів Зеленського про "формулу Штайнмаєра" розпочалися дві акції протесту

Фото: twitter.com/Радіо Свобода

Одна з них проходить на Майдані, інша – під Офісом президента на Банковій.

Дві акції протести стартували в українській столиці вечором у вівторок, 1 жовтня. Обидві вони мають на меті висловити незгоду з процесом мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Так, під стіни Офісу президента вийшли активісти правих організацій – зокрема, партії "Свобода" та "Національного корпусу". Вони побоюються, що за досягнутими в Мінську домовленостями приховується здача українських інтересів. Гаслом мітингувальників є "Ні капітуляції!"

"Ми вимагаємо пояснень від президента Зеленського: що і на яких умовах було підписано від імені України", - пояснюють учасники пікету.

Лучшие люди. Лучшее место. Лучшая страна. Но повод.... да ну блин!

Опубліковано Юрієм Бирюковим Вівторок, 1 жовтня 2019 р.

Також капітуляційною називають "формулу Штайнмаєра" учасники іншої акції – на Майдані Незалежності. Там, зокрема, присутні представники "Європейської солідарності", ветерани війни на Донбасі та волонтери.

Акція проти підписання формули Штайнмаєра на Майдані

На Майдані відбувається акція проти підписання Україною так званої «формули Штайнмаєра» — Богдан Кутєпов стрімить звідти

Опубліковано hromadske.ua Вівторок, 1 жовтня 2019 р.

Обидві акції наразі відбуваються спокійно – повідомлень про якісь порушення громадського порядку чи затримання активістів немає.

Як повідомлялося, ввечері вівторка, 1 жовтня, президент України Володимир Зеленський терміново провів брифінг для журналістів. Основна тема стосувалася ситуації на Донбасі, а також уже погоджені шляхи її вирішення. Зокрема, розведення сил у двох населених пунктах, а також запровадження "формули Штайнмаєра", яка передбачає проведення місцевих виборів на нині окупованих територіях Донбасу лише після деокупації.

Що таке "формула Штайнмаєра"

Що таке "формула Штайнмаєра"

Повʼязані теми:

Наступна публікація