У команді Зеленського назвали час проведення інавгурації обраного президента

У команді Зеленського назвали час проведення інавгурації обраного президента

Володимир Зеленський / Фото: Associated Press

Урочистості відбудуться вранці.

Інавгурація обраного президента України Володимира Зеленського відбудеться у понеділок, 20 травня, о 10:00. Про це йдеться у повідомленні "ЗеКоманди" в соцмережі Facebook.

У тексті наголошується, що парламент нарешті визначився із датою урочистої присяги.

"Вже у понеділок о 10 годині ранку Володимир Зеленський складе присягу українському народу та офіційно приступить до виконання обов'язків президента України", - йдеться у повідомленні.

Нарешті! Визначено день Х — 20 травня! Депутати проголосували за проведення інавгурації новообраного президента 20...

Опубліковано Команда Зеленського Четвер, 16 травня 2019 р.

Сам обраний президент раніше наполягав на іншій даті - 19 травня. 

Нагадаємо, у Верховній Раді було зареєстровано вісім постанов щодо інавгурації Зеленського. Нардеп Олександр Сугоняко зареєстрував проект постанови про проведення складання присяги 1 червня. Згодом цей проект було відкликано.

Народний депутат України Віктор Балога пропонував провести інавгурацію 19 травня, до цього таку ж постанову зареєстрував народний депутат Сергій Міщенко. Однак після цього нардеп Віталій Купрій пропонував перенести дату інавгурації на 20 травня, адже 19 - День пам'яті жертв політичних репресій. Також Купрій запропонував і ще одну дату – 26 травня.

Своєю чергою, народний депутат з фракції "Блоку Петра Порошенка", голова Соціал-демократичної партії Сергій Каплін своєю постановою пропонував, щоб Зеленський складав присягу двічі: 19 травня у стінах парламенту і 3 червня на НСК "Олімпійський". Ще однією постановою від нардепа Володимира Куренного інавгурацію пропонували провести 17 травня. Окрім цього, власну пропозицію внесла і фракція "Народний фронт" - там виступали за проведення інавгурації 28 травня. 

Зрештою, депутати проголосували за призначення інавгурації Зеленського на 20 травня. Таке рішення підтримали 315 депутатів.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація