У компанії Ахметова відреагували на скандальну публікацію Bild

У компанії Ахметова відреагували на скандальну публікацію Bild

Фото: УНІАН

У тексті йшлося, що співробітник ДТЕК був у Москві на переговорах із російськими урядовцями. 

У компанії ДТЕК, що належить українському олігарху Рінату Ахметову, ухильно відреагували на статтю німецького видання Bild.

Журналісти стверджували, що на засіданнях Міжвідомчої комісії з надання гуманітарної допомоги населенню окупованих територій Донецької та Луганської областей при Держдумі РФ був присутній представник компанії ДТЕК. Дані про це вказувалися у записах засідання вказаної комісії від 23 жовтня 2015 року. При цьому, прізвища людини, яка брала участь у перемовинах, не називали. 

Натомість в енергокомпанії наголосили, що представники ДТЕК можуть брати участь у перемовинах у рамках українського законодавства.

"Офіційні представники ДТЕК можуть брати участь і беруть участь у зустрічах і нарадах виключно в рамках українського законодавства і реалізації положень цієї постанови. Всі зустрічі за участю офіційних представників ДТЕК на території Російської Федерації проходять або в рамках діяльності наших російських активів - АТ "Шахтоуправління "Обухівська" (галузева вертикаль Міністерства енергетики РФ), або в рамках переговорів із російськими банками-кредиторами компанії", - йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

 

Комментарий к публикации Bild от 29.03.2016ДТЭК действует строго в рамках украинского законодательства, все предприяти...

Опубликовано DTEK (ДТЭК) 30 марта 2016 г.

Нагадаємо, раніше "Дзеркало тижня. Україна" оприлюднило статтю, в якій говориться, що президент Петро Порошенко зацікавився ідеєю створенням в ОРДЛО адміністрацій, які б очолили люди, які влаштовують Київ і Москву. Йшлося нібито про Ріната Ахметова та Юрія Бойка. Згодом на Банковій спростували цю інформацію. 

Згодом у Раді зареєстрували законопроект щодо створення "Міжобласного територіального об'єднання" Донбас (МТО) на окупованих територіях східних областей України.

Примітно, що ініціаторами законопроекту є колишній член "Українського вибору" Віктора Медведчука Василь Німченко, пов'язані із олігархом Рінатом Ахметовим Юрій Воропаєв, Сергій Сажко та Юрій Мороко, а також колишній мер Лисичанська Сергій Дунаєв .



Повʼязані теми:

Наступна публікація