У Красноармійську над міськрадою та міліцією вивісили прапор "Донецької республіки"

У Красноармійську над міськрадою та міліцією вивісили прапор "Донецької республіки"

На будівлі міліції у Красноармійську вивісили прапор Донецької республіки / Фото: newsoftheworld.co.uk

Сепаратисти не захоплювали будівель.

У місті Красноармійськ на Донеччині сепаратисти сьогодні вивісили прапори над будівлями міської ради та міліції.

Спочатку сепаратисти прийшли до будівлі міськради проводити мітинг. Деякі з них практично безперешкодно проникли в саму будівлю, повідомляє телеканал "Орбіта". Сепаратистів намагалася не впустити в адмінбудівлю правозахисниця Ольга Квітка, яка з учорашнього вечора перебуває у виконкомі та голодує на знак протесту проти того, що в міськраді ліквідований міліцейський пункт охорони.

Поки на вході йшов діалог на підвищених тонах, над дахом виконкому замайорів прапор Донецької народної республіки. Але його одразу ж опустили й повернули прапор України. Потім підняли і стяг Донецької республіки. Нині ж на будівлі аж три прапори – України, Донецької області і Донецької республіки.

Після того сепаратисти пішли на переговори в міліцію.

"Ми хочемо, щоб на всіх адмінбудівлях міста були прапори Донецької народної республіки. Ми не збираємося знімати український прапор. Ми ввічливо попросили дозволу. Якщо начальник міліції нам дасть добро, ми повісимо свій прапор", - заявив один із сепаратистів, узяв прапор і пішов у будівлю.

Невдовзі з вікна другого поверху чоловік почав махати прапором Донецької республіки, прикріпив його до стіни. Натовп почав вигукувати: "Міліція з народом!", "Донбас!".

Після того з будівлі вийшов "лідер" місцевих сепаратистів і закликав усіх іти в парк на розмову, що робити далі. Чоловік із натовпу голосно вигукнув до міліціонерів, аби ті не знімали прапор. До речі, з іншої сторони центрального входу зостався майоріти прапор України.

Далі сепаратисти вирушили в район кільця на вулиці Дніпропетровській. На мітингу прозвучала інформація про те, що в сторону Красноармійська рухається колона військової техніки. Тож люди вирішили зупинити військових і розібратися, хто вони такі та куди прямують.


Video streaming by Ustream

Нагадаємо, вже два тижні на Сході України тривають сепаратистські мітинги та акції із захопленням будівель держустанов та правоохоронних органів. Повідомляють, що організаторами заворушень є спецпризначенці з Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація