У Кремлі назвали вимогу України розпустити "ЛДНР" на Донбасі "новими увідними"

У Кремлі назвали вимогу України розпустити "ЛДНР" на Донбасі "новими увідними"

Фото: flickr.com/photos/29712319@N02/

У Росії відреагували на вимогу розпустити незаконні "республіки" на Донбасі.

Вимога України до РФ сприяти розпуску квазіутворень "ЛДНР" є несподіваною і незрозумілою "новою увідною".

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, пише УНІАН.

"Це називається - нові увідні. Надходять нові увідні від української сторони. Тут можна сміливо сказати, що такі нові увідні вельми несподівані і для Москви, і для Берліна, і для Парижа. Тому тут поки важко коментувати, чи означає це відхід від Мінських угод, від Мінського плану дій, чи означає це відмову від раніше взятих зобов'язань, від раніше поставлених підписів тощо, поки незрозуміло", - сказав він.

Водночас, відповідаючи на запитання, чому у Кремлі вважають таку заяву української сторони "відходом із Мінська", якщо у Комплексі заходів із виконання Мінських угод не згадуються "республіки", Пєсков зазначив, що представники цих "республік" також "парафували цей Комплекс заходів".

"Фіналізація Комплексу заходів як документа була б неможливою без узгодження з представниками "республік", - додав речник Путіна.

Нагадаємо, 15 жовтня у Мінську відбулось чергове засідання Тристоронньої контактної групи. Україна висловила сподівання на розведення сил і засобів на передовій на Донбасі

"Виконання політичного блоку питань Мінських угод є можливим виключно за умови виконання наступних пунктів: розпуск квазіугруповань "ЛДНР", повне припинення вогню; забезпечення ефективного моніторингу СММ ОБСЄ на всій території України; виведення з території України збройних формувань іноземних військ і військової техніки; розведення сил та засобів вздовж всієї лінії зіткнення; забезпечення роботи Центральної виборчої комісії України, українських політичних партій, ЗМІ та іноземних спостерігачів; встановлення контролю за непідконтрольною Україні ділянкою українсько-російського кордону та виконання інших пунктів, передбачених українським і міжнародним законодавством та Мінськими угодами", - процитувала прессекретарка голови української делегації в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація