У Кремлі підтвердили, що Макрон перервав особисту розмову Путіна та Зеленського в Парижі

У Кремлі підтвердили, що Макрон перервав особисту розмову Путіна та Зеленського в Парижі

Фото: Associated Press

У Путіна вважають, що у президентів різні позиції з багатьох питань.

Речник президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що французький лідер Еммануель Макрон перервав розмову президентів України та РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Про це 15 грудня йшлося в ефірі програми "Велика гра", передає ТАСС.

"Я думаю, що хвилин 10-15 вони проговорили віч-на-віч, що не так уже й мало. Потім їх перервав президент Макрон, який наполягав на продовженні роботи в нормандському форматі", - зазначив Пєсков.

Пєсков також розповів, що між Путіним і Зеленським є розбіжності стосовно вирішення низки питань.

"Путін і Зеленський почали розмовляти один з одним. Знову ж таки, вони далекі від згоди з цілої низки питань, вони використовують різну термінологію", - сказав він.

Раніше росЗМІ повідомляли, що переговори віч-на-віч могли тривати "ще скільки завгодно і взагалі були в розпалі", проте через заплановану в Єлисейському палаці вечерю закінчилися.

До них у переговорну раптом увійшов Еммануель Макрон і сказав: "Все, досить! Час вечеряти…“.

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбулася зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочалася зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а після 16-ї - з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

О 16:00 була запланована зустріч лідерів країн-учасниць "Нормандського формату", а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів, однак зустріч "четвірки" розпочалася на дві з половиною години пізніше. Також відбулися перші перемовини віч-на-віч Зеленського та Путіна.

Зустрічі тривали майже до опівночі за Києвом, після чого лідери "нормандської четвірки" дали разом пресконференцію та оприлюднили спільну заяву

Володимир Зеленський під час спілкування з пресою назвав головною перемогою саміту в Парижі обмін полоненими до кінця року у форматі всіх на всіх, але визнав, що цього "замало". Сторони під час зустрічей також обговорили "газове питання", контроль кордону на Донбасі, а також домовились про наступний саміт протягом чотирьох місяців.  

Повну хронологію перемовин "нормандської четвірки" читайте за цим посиланням

Прорив чи поступки: що політики та експерти говорять про "нормандську зустріч"

Прорив чи поступки: що політики та експерти говорять про "нормандську зустріч"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація