У Кремлі продовжують сподіватись на участь Самойлової у "Євробаченні"

У Кремлі продовжують сподіватись на участь Самойлової у "Євробаченні"

Фото: ВКонтакте/Юлия Самойлова - Официальная группа

У Росії уважно стежать за ситуацією навколо конкурсу.

Кремль сподівається, що співачці Юлії Самойловій вдасться представити Росію на конкурсі "Євробачення-2017", який відбудеться в травні у Києві.

Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передають РИА Новости.

"Є наш кандидат, він обраний, і ми розраховуємо на те, що російський виконавець, виконавиця, зможе представити нашу країну на цьому міжнародному конкурсі", - сказав Пєсков.

За його словами, можливості замінити виконавця, якого вже визначили для участі у конкурсі, не передбачено.

"Поки якихось офіційних рішень українська сторона не оголошувала, ми стежимо за ситуацією", - додав Пєсков.

Нагадаємо, Служба безпеки України підготувала рішення про заборону на в'їзд до країни Самойловій. Глава СБУ Грицак особисто вважає, що приїзд цієї співачки до України недоцільний, оскільки вона не просто відвідувала Крим, а ще й висловлювалася у соцмережах з приводу України, її влади, взятого курсу на євроатлантичну інтеграцію. 

В останній момент у РФ вирішили, що на конкурс поїде дівчина з інвалідністю Юлія Самойлова. Проте є один нюанс – декілька років тому Самойлова їздила з гастролями до анексованого Криму, а це значить незаконно перетинала кордон нашої країни. Тепер СБУ належало вирішити, чи пускати Самойлову до України. 

17 березня у СБУ заявили, вибір артистки був російською стороною спланованим абсолютно свідомо, аби "зробити привід і подивитись на нашу реакцію". Поки Служба безпеки не готова говорити про візит Самойлової. 

Раніше Самойлова, яка гастролювала в окупованому Криму, розповіла про цю поїздку. За словами Самойлової, вона виступала у Керчі. Для неї це була типова поїздка. Співачку дивує, чому це взагалі когось зачепило. 

Прес-секретар Путіна відреагував на можливу заборону в'їзду до України учасниці Євробачення від Росії

Прес-секретар Путіна відреагував на можливу заборону в'їзду до України учасниці Євробачення від Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація