У Кремлі прокоментували ідею Арахамії пустити воду в Криму в обмін на поступки щодо Донбасу

У Кремлі прокоментували ідею Арахамії пустити воду в Криму в обмін на поступки щодо Донбасу

Фото: Getty Images

Там кажуть, що анексований Крим не може бути об`єктом "будь-яких обмінів", а війна на Сході України "внутрішня проблема".

У Кремлі відкинули ідею про обмін подавання води до окупованого Криму на виведення російських військ з Донбасу.

Про це журналістам сказав речник президента Росії Дмитро Пєсков, передає УНІАН.

Він назвав анексований півострів нібито "російським регіоном" та зазначив, що пропозиції водопостачання можна розглянути на комерційній основі. "Що стосується Криму – це російський регіон і, безумовно, в рамках наявних програм розвитку забезпечується й водопостачання цього регіону. Якщо є якісь пропозиції щодо додаткового водопостачання на комерційній або іншій основі, вони можуть бути розглянуті", - сказав Пєсков.

Також він заявив, що анексований Крим не може бути об`єктом "будь-яких обмінів", а війна на Сході України "внутрішня проблема".  "Що стосується Донбасу – це внутрішньоукраїнська проблема, й ви знаєте, що ми робимо все можливе, щоб сприяти її врегулюванню", - стверджує Пєсков.

На уточнювальне запитання, чи можливе відновлення контролю над кордоном в обмін на воду до Криму, Пєсков відповів: "Тему контролю за кордоном потрібно спочатку проголосувати з представниками Донбасу, представниками двох самопроголошених республік. Без здійснення цих контактів дуже важко щось сказати. Поки що з великою часткою впевненості можна припустити, що вони будуть проти того, щоб міняти суть і сутність Мінських домовленостей, під якими також стоять візи представників цих двох регіонів".

Як повідомлялося, глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія погодився б пустити воду в окупований Крим в обмін на виведення російських військ з Донбасу. Своєю чергою лідер Меджлісу кримськотатарського народу вважає, що, пустивши воду в Крим, Україна "здасть народ кримських татар".

Новини окупованого Криму. Актуальне

Новини окупованого Криму. Актуальне

Повʼязані теми:

Наступна публікація