У Кремлі прокоментували, за яких умов можуть зустрітися Зеленський та Путін до нового "нормандського" саміту

У Кремлі прокоментували, за яких умов можуть зустрітися Зеленський та Путін до нового "нормандського" саміту

Фото: Associated Press

Там зазначили, що в Ізраїлі Путін не обговорював жодних питань з віцепрезидентом США Майком Пенсом і президентом Франції Еммануелем Макроном.

У Кремлі заявили, що президенти України і Росії Володимир Зеленський і Володимир Путін зможуть домовитись про зустріч, якщо вважатимуть це за необхідне.

Про це журналістам у Москві сказав речник Путіна Дмитро Пєсков, передає УНІАН.

Він додав, що президенти не змогли один одного привітати вчора в Ізраїлі в меморіальному комплексі "Яд Вашем", бо Зеленський туди не приїхав.

На питання, чи можлива зустріч Зеленського і Путіна до запланованого на квітень саміту в "нормандському форматі", Пєсков відповів, що "зараз планів щодо цього немає".

"Разом з тим, ми повинні відзначити, що між президентами налагоджено доволі конструктивний контакт, і якщо вони вважатимуть це за необхідне, вони в будь-який момент зможуть про це домовитись", - сказав Пєсков.

Пєсков не відповів, який порядок денний Кремля і які питання хотів порушити Путін на зустрічі із Зеленським в Ізраїлі. "Неправильно говорити, що зустріч планувалася. Була констатація того, що Путін і Зеленський перебуватимуть на заході, і якщо вони вважатимуть за необхідне, вони зможуть в кулуарах швидко переговорити щодо тих питань, які для них є важливими", - сказав Пєсков.

"Такі розмови на ногах не мають на увазі якогось порядку денного, і там президенти можуть проговорити всі ті питання, які вважають за потрібне, але, на жаль, їм так і не вдалося побувати на одному заході вчора", - додав речник Путіна.

Він уточнив, що на заході були віцепрезидент США Майк Пенс і президент Франції Еммануель Макрон, але й з ними не вдалося обговорити якісь питання. "Вони привітали один одного – не більше того. Це був такий насичений церемоніальний день, і сам захід у "Яд Вашем" не передбачав можливості якогось спілкування", - сказав Пєсков.

Раніше Зеленський заявив, що українська делегація, яка прибула до Єрусалима для участі у п’ятому Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту, вирішила віддати свої запрошення людям українського походження, які пережили цю страшну трагедію. Ізраїльський меморіальний центр "Яд Вашем" назвав цей жест "дивним". У меморіальному центрі заявили, що вони і так докладають багато зусиль, щоб ті, хто пережив нацистський геноцид, могли взяти участь у міжнародній церемонії.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація