У Кремлі відхрещуються від бажання зробити з Пінчука нового президента України

У Кремлі відхрещуються від бажання зробити з Пінчука нового президента України

Фото: УНІАН

Наступні вибори президента України відбудуться у 2019 році.

У Кремлі відхрещуються від твердження, що український олігарх Віктор Пінчук є кандидатурою РФ на майбутніх виборах президента України.

Про це сказав прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, передає УНІАН.

"Ні. У нас немає прокремлівських кандидатів, це українському народу потрібно визначати, хто може, а хто не може бути президентом України", - відповів Пєсков на запитання, чи є Пінчук кремлівським кандидатом.

На запитання, у зв'язку з чим про Пінчука в такому ключі почали активно повідомляти російські державні ЗМІ, Пєсков підкреслив, що слід "запитувати у цих ЗМІ".

Нагадаємо, 29 грудня 2016 року український олігарх Віктор Пінчук опублікував скандальну статтю на Wall Street Journal, в якій запропонував піти на "болісні компроміси" заради миру на Донбасі.

Він радив забути про Крим на 15-20 років, поставити хрест на вступі до НАТО у короткостроковій перспективі, провести "вибори" на Донбасі до відновлення контролю за територіями та розглянути тимчасове зняття з порядку денного питання вступу в Європейський союз.

4 січня видання розмістило офіційну відповідь Адміністрації президента України на скандальну статтю. Це колонка під заголовком "Повага до України вкрай важлива для досягнення тривалого миру", підписана заступником глави АП Костянтином Єлісєєвим.

13 січня Пінчук опублікував нову статтю, в якій прокоментував хвилю обурень стосовно матеріалу для Wall Street Journal, в якому пропонував "забути" про Крим на 15 років і провести для бойовиків вибори.

"Я не відмовляюся від своїх тез, я лише хочу пояснити їх. Зокрема й тому, що в обговоренні мені приписують те, чого я не говорив", — написав Пінчук у новій статті.

Так, Пінчук дорікнув, що американське видання дещо скоротило оригінальний текст, орієнтуючись на західного читача, при цьому змінивши назву з "Нова стратегія для України у світі, що змінюється: внесок заради досягнення миру і захисту нашої свободи" на "Україна повинна піти на болісні компроміси заради миру з Росією".

Повʼязані теми:

Наступна публікація