У Кремлі відповіли на прохання матері Сенцова помилувати її сина

У Кремлі відповіли на прохання матері Сенцова помилувати її сина

Фото: УНІАН

Сестра політв'язня вважає, що Москва фактично відмовила у помилуванні.

Український політв'язень Олег Сенцов має самостійно попросити президента Росії Володимира Путіна про помилування для початку відповідної процедури.

Про це йдеться у відповіді матері Сенцова від Управління з забезпечення конституційних прав громадян при Адміністрації президента РФ, передає Громадське.

У Кремлі послалися на Положення про порядок розгляду клопотань про помилування в Російській Федерації, згідно з якого процедура помилування починається з особистого клопотання засудженого. Після того, як засуджений напише відповідного листа російському президенту, його мають направити до комісії з питань помилування. Остаточне рішення про помилування ухвалює президент Росії.

Сестра Сенцова Наталія Каплан сказала, що ця відповідь свідчить про те, що Москва не збирається звільняти українського режисера.

"Олег однозначно не буде писати прохання про помилування. Можу сказати, що така відповідь свідчить про те, що Олега відпускати не збираються. Вони досі називають його громадянином Росії і дали зрозуміти, що прохання матері (про помилування – ред.) не спрацювало", — сказала Каплан.

Російська правозахисниця, якій дозволили відвідати Сенцова, розповіла про стан політв'язня

Російська правозахисниця, якій дозволили відвідати Сенцова, розповіла про стан політв'язня

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до вчинення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

Сенцов відмовився просити Путіна помилування. За даними його адвоката, у нього дуже низький пульс, анемія та проблеми із серцем, але від голодування відмовлятися він не збирається. Режисер схуд на 30 кілограмів.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація