У Кремлі відповіли на санкції України щодо російських телеканалів

У Кремлі відповіли на санкції України щодо російських телеканалів

Фото: pixabay.com

РФ заявила, що рішення про санкції "не в площині підготовки зустрічі двох президентів".

У Кремлі вважають, що рішення Києва щодо введення санкцій проти російських телеканалів і компаній не лежить в площині підготовки до саміту президентів України та РФ. 

Про це із посиланням на заяву речника російського лідера Дмитра Пєскова від п'ятниці, 21 травня, повідомляє "ТАСС".

"Така практика явно не в площині підготовки зустрічі двох президентів", - заявив Пєсков.

Напередодні глава української держави Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про введення санкцій на три роки щодо 138 компаній, серед яких російські телеканали і підприємства, зокрема "Перший канал", НТВ, "Зірка", ТНТ, "Росія-1", "Росія-24" тощо.

Обмеження передбачають, зокрема, блокування активів, анулювання ліцензій та дозволів, заборону на в'їзд і обмеження торгових операцій.

Нагадаємо, під час пресконференції 20 травня український лідер Володимир Зеленський заявив, що запропонував Володимиру Путіну провести переговори на Донбасі, але президент Росії наполягає на зустрічі в Москві.

Президент України також висловив думку, що пряма розмова з Володимиром Путіним буде. Відповідаючи на запитання, чи можна домовитися з Путіним, Зеленський сказав: "У нас немає шансу з вами іншого. Ми повинні припинити війну зараз, коли Путін - президент РФ. Я дуже цього хочу. Я в це вірю". 

Раніше заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ РФ Володимир Джабаров, коментуючи пропозицію президента України Володимира Зеленського зустрітися з російським колегою Володимиром Путіним на Донбасі, заявив, що така ініціатива не має жодного сенсу

Новини України: чи готовий Президент говорити із Путіним та хто наступним потрапить під санкції РНБО

Новини України: чи готовий Президент говорити із Путіним та хто наступним потрапить під санкції РНБО

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація