У Кремлі відреагували на ініціативу щодо постачання США зброї до України

У Кремлі відреагували на ініціативу щодо постачання США зброї до України

Фото: Getty Images

На думку Росії, такі ініціативи зведуть нанівець усі мирні зусилля.

У Росії заявили, що будь-яке рішення США про постачання Україні летальної зброї послабить всі мирні зусилля та загострить напруженість на Донбасі.

Про це повідомляє Reuters.

У Кремлі вважають, що можливе постачання зброї США до України може дестабілізувати ситуацію вздовж лінії фронту на Донбасі.

"Ми вже неодноразово говорили про те, що будь-яка дія, яка посилює напруженість ... і ще більше посилює вже ускладнену ситуацію, лише рухатиме нас далі і далі від моменту вирішення цієї внутрішньоукраїнської проблеми", - заявив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, Вашингтон активно розглядає можливість надання зброї УкраїніНовий спецпредставник США Курт Волкер з українського питання заявив, що Вашингтон активно розглядає питання, чи слід надсилати зброю для допомоги на Донбасі. Про це він сказав в інтерв'ю BBC. 

Волкер вважає, що озброєння українських урядових сил може змінити підхід Москви. За його словами, цей рух не буде провокаційним.

"Оборонне озброєння, таке, що дозволить Україні захистити себе і вивести танки, наприклад, фактично допоможе "зупинити російську загрозу для України", - сказав Волкер.

Представник США вважає, що успіх у встановленні миру на сході України потребує нового стратегічного діалогу з Росією. 

США може надати Україні летальну зброю

США може надати Україні летальну зброю

Повʼязані теми:

Наступна публікація