У Кремлі з жалем прокоментували припинення участі Медведчука у переговорах щодо Донбасу

У Кремлі з жалем прокоментували припинення участі Медведчука у переговорах щодо Донбасу

Фото: pixabay.com

У Путіна вважають, що його кум "неодноразово доводив свою ефективність".

У Кремлі жалкують, що один із лідерів "Опозиційної платформи – За життя" та кум російського президента Віктор Медведчук не буде брати участі у перемовинах щодо Донбасу.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується Медведчука, то тут можна тільки висловити жаль, тому що він неодноразово доводив і показував свою ефективність на тому терені, на якому він був задіяний в останні роки. Він мав контакти і в Києві, і в Москві, і використовував їх для просування ситуації в гуманітарній сфері", - наголосив він.

За словами Пєскова, у Кремлі поки не знають, кого влада України призначить посередником у переговорах.

Окрім цього, прес-секретар Путіна назвав "чутками" оприлюднену ЗМІ інформацію про те, що помічник президента Владислав Сурков написав заяву про відставку, і відмовився це коментувати.

"Ви знаєте, що ми традиційно жодні кадрові чутки не коментуємо. Укази ми випускаємо, поки виходьте з того, що жодних наказів ми не випускали", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, раніше Медведчук заявив, що президент Росії готовий запропонувати Володимиру Зеленському угоду щодо вирішення конфлікту на Донбасі у разі його обрання президентом України.

За словами Медведчука, у разі укладання такої угоди Зеленський зможе повернути Донбас упродовж кількох місяців, а також отримати дешевий газ та великі інвестиції з Росії.

Своєю чергою речник Путіна запевнив, що "жодні угоди з Путіними або з Москвою не потрібні", а врегулювати ситуацію на сході України можна лише на основі Мінських домовленостей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація