У Кремлі заявили, що Яценюк не доклав зусиль для врегулювання української кризи

У Кремлі заявили, що Яценюк не доклав зусиль для врегулювання української кризи

Фото: Reuters

У Кремлі наголошують, що сподіваються на виконання Києвом Мінських угод, попри відставку прем'єра

У Російській Федерації відреагували на відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, заявивши, що він не зробив великого внеску в стабілізацію відносин між Києвом та Москвою. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише "Інтерфакс".

При цьому, Пєсков сказав, що Яценюк також не доклав зусиль і для стабілізації ситуації на Донбасі.

"Скажімо так, пан Яценюк не запам'ятався великим внеском у нормалізацію відносин між нашими двома країнами, і також не запам'ятався хоч якимось внеском у врегулювання української кризи, я маю на увазі ситуацію на південному сході", - заявив прес-секретар Путіна.

У той же час, Пєсков зазначив, що сподівається на виконання Україною Мінських домовленостей.

"Але для нас все-таки головне, що підпис під Мінськими угодами стоїть глави держави, і ми все-таки сподіваємося, що Київ виконає ті зобов'язання, які він на себе взяв", - заявив російський чиновник.

Нагадаємо, 10 квітня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про свою відставку. Втім, фактично, він залишається очільником Кабміну до завтрашнього дня. Саме 12 квітня парламент розгляне питання про його відставку.

На таке рішення Яценюка відреагував спікер Верховної Ради заявивши, що це гідний вчинок Арсенія Петровича, який заслуговує поваги.

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден подякував прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку за партнерство зі США в історичний для України час. Він позитивно оцінив результати роботи глави уряду України за останні два роки, зокрема, відзначивши поступ, досягнутий у важких, але необхідних економічних реформах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація