У Криму почне діяти "партизанський" кримськотатарський батальйон

У Криму почне діяти "партизанський" кримськотатарський батальйон

У Криму почне діяти "партизанський" кримськотатарський батальйон

Іслямов розповів про плани майбутнього кримськотатарського добровольчого батальйону / Фото: Крим.Реалії

Міноборони Туреччини передало 250 комплектів військової форми.  

Невдовзі почне діяти новостворений кримськотатарський добровольчий батальйон імені Номана Челебіджихана. У ньому служитимуть 560 осіб. Батальйон очікує присвоєння номера військової частини та буде виконувати поставлені Генштабом Збройних сил України завдання. Проте основне завдання – охорона кордону півострова безпосередньо в самому Криму.

Про такі "партизанські" плани в інтерв'ю Одеському кризовому медіа-центру розповів координатор блокади Криму, власник телеканалу ATR Ленур Іслямов, передає "Українська правда".

Батальйон уже отримує допомогу від волонтерів. Крім того, Міноборони Туреччини передало 250 комплектів військової форми.

"Завдання цього батальйону – наносити удари таким чином, де ми тільки можемо знати. Ми знаємо в Криму всі стежки і джерела. Від кримських татар чекають у Криму, що ми будемо наближати його звільнення. Якщо нам кажуть: чекайте три-чотири роки на міжнародному рівні, ми хочемо, щоб це відбулося за рік. Через три-чотири роки Росія буде повністю спустошена. Ми хочемо, щоб це відбулося за рік", – наголосив Іслямов.

Нагадаємо, активісти почали блокувати анексований Росією Крим 20 вересня цього року, перекривши всі шляхи з материкової України для вантажівок із товарами. У жовтні невідомі почали виводити з ладу електроопори, якими світло подавалося на півострів. У ніч на 22 листопада пошкодили всі чотири наявні електролінії, Крим повністю залишився без світла. Така ситуація тривала два тижні. Після того активісти дозволили відремонтувати та пустили струм однією лінією, а через тиждень – ще однією. Проте в Криму й досі відчувають брак електроенергії.

1 грудня Ленур Іслямов також заявив про морську блокаду півострова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація