У Криму визнали рішення Ради та пообіцяли не допустити "екстремізму й анархії"

У Криму визнали рішення Ради та пообіцяли не допустити "екстремізму й анархії"

Могильов пообіцяв безперебійні поставки води, тепла та продуктів / Фото: УНІАН

Могильов заявив, що в Криму достатньо правоохоронців "для надійного захисту".

Рішення Верховної Ради, ухвалені останніми днями, необхідно виконувати. Про це заявив кримський прем'єр Анатолій Могильов в Сімферополі.

"На сьогоднішній день Верховна Рада, яка взяла на себе відповідальність за події в країні, приймає рішення. Щоправда, питання їхньої легітимності нехай вирішують юристи. Про це можна довго говорити. Але, враховуючи, що більшість депутатів ухвалюють якісь рішення, то ці рішення необхідно буде виконувати", - сказав він.

За його словами, завдання влади й опозиції - "забезпечити порядок у країні на сьогоднішній день, тому що необхідно виплачувати пенсії, платити зарплати".

"Я звертаюся до всіх політичних сил у Криму, до всіх жителів Криму: ми повинні розуміти, що майбутнє благо кримчан залежить від курортного сезону. Якщо ми збережемо стабільність у нашому регіоні, і не допустимо зіткнень, то це забезпечить нормальне життя кримчан і нормальний прибуток", - сказав він.


Крім того, за словами Могильова, Рада міністрів Криму у тісній координації з міліцією, СБУ, прокуратурою зараз здійснюють оперативні заходи щодо профілактики та недопущення проявів екстремізму та анархії.

"Сьогодні Рада міністрів Криму у тісній координації з міліцією, СБУ, прокуратурою здійснюють оперативні заходи щодо профілактики та недопущення проявів екстремізму та анархії. Сил правопорядку, особливо після повернення кримських підрозділів "Беркут" та Внутрішніх військ з Києва, абсолютно достатньо для надійного захисту. Вокзали, електропідстанції, водосховища, військові об'єкти взяті під посилений режим охорони. Подвоєні сили міліції з патрулювання вулиць", - повідомив Могильов.


Також кримський прем'єр пообіцяв, що вода, електроенергія, тепло, продукти харчування будуть поставлятися безперебійно.

"Як глава виконавчої влади республіки, хочу запевнити вас, що Рада міністрів Криму працює в штатному режимі. Здійснюється контроль над усіма стратегічними об'єктами життєзабезпечення автономії. Вода, електроенергія, тепло, продукти харчування - все знаходиться в режимі особливої уваги. Все буде забезпечено в повному обсязі та безперебійно", - заявив Могильов.

Як повідомлялося раніше, напередодні у Криму рішення Ради назвали нелегітимними. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація