У КВУ розповіли, де відбудеться другий тур мерських виборів. Інфографіка

У КВУ розповіли, де відбудеться другий тур мерських виборів. Інфографіка

Другий тур відбудеться щойнайменше у 27 містах. / Фото: Reuters

Як відомо, другий тур виборів має відбутися 15 листопада.

Другий тур виборів мерів пройде, як мінімум, у 27 містах України. Про це повідомив Комітету виборців.

За попередньою інформацією, другий тур точно знадобиться у Києві та 18 обласних центрах. В Харкові, Тернополі та Лисичанську (Луганська область) другий тур не потрібен, бо один із кандидатів набрав більше 50%+1 голосів.

У Хмельницькому, Івано-Франківську, Житомирі, Чернігові та Полтаві різниця між кандидатами, що вийшли в другий тур виборів, складає менше 3% голосів.

Очікується другий тур у Білій Церкві, Кременчуці, Севєродонецьку, Павлограді, Дніпродзержинську, Кривому Розі, Нікополі та Краматорську. Ситуація в Мелітополі, Бердянську та Слов'янську залишається поки що невизначеною.

Як заявив на круглому столі у четвер гендиректор КВУ Олексій Кошель, невизначеною ситуація залишається і в Одесі. Як відомо, другий тур виборів має відбутися 15 листопада.

29 жовтня Апеляційний суд скасував постанову ЦВК щодо виборів у Павлограді. Раніше Центральна виборча комісія ухвалила рішення про скасування другого туру виборів мера Павлограда.

Підставою для цього стала начебто недостатня кількість виборців. Цей факт викликав обурення не тільки громадськості, а й чиновників вищої ланки.

Зокрема президент Петро Порошенко заявляв, що сподівається на справедливе рішення суду щодо скандальної постанови, а Арсен Аваков повідомив про кримінальне провадження щодо дій ЦВК.

Другий тур виборів мера у Павлограді таки відбудеться 15 листопада

Другий тур виборів мера у Павлограді таки відбудеться 15 листопада

Повʼязані теми:

Наступна публікація