У Лаврова прокоментували ідею попередньої реєстрації для росіян в Україні

У Лаврова прокоментували ідею попередньої реєстрації для росіян в Україні

Фото: Центр поради

У МЗС РФ кажуть, що таке рішення може "вдарити по людях".

У російському МЗС вважають, що введення Києвом попередньої реєстрації для росіян є "кроком у неправильному напрямі".

Про це заявив статс-секретар, заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін, передає ТАСС.

"Ми уважно вивчаємо нововведення української влади і ступінь їхньої відповідності з наявними між двома країнами міждержавними домовленостями. Уже після цього будемо дивитися на те, як ми повинні на це реагувати", - заявив він.

За словами посадовця, наразі складається враження, що "ці кроки можуть повести в неправильному напрямі і вдарити по людському виміру відносин" між країнами.

Нагадаємо, Україна запровадить механізм попередньої реєстрації для громадян РФ, які хочуть в'їхати на територію України. Про це під час брифінгу за підсумками засідання РНБО заявив її секретар Олександр Турчинов.

Таким чином, росіянин, який планує поїхати до України, має заздалегідь  зареєструватися і надати МЗС необхідні дані. Турчинов додав, що також запроваджується вимога щодо обов'язкової реєстрації громадян РФ, які перебувають на території України в місці їх тимчасового перебування.

За його словами, анонсований біометричний контроль для іноземців стосуватиметься в першу чергу громадян РФ. 

Україна запровадить біометричний контроль для громадян інших держав, які перетинають український кордон. Рішення було ухвалено на засідання РНБО, повідомив президент України Петро Порошенко. 

"Ми маємо зняти всі біометричні дані, включно і відбитки пальців і цифрову фотографію. Це значно посилить можливості для боротьби з тероризмом", - наголосив він. 

Україна запровадить біометричний контроль для іноземців

Україна запровадить біометричний контроль для іноземців

Повʼязані теми:

Наступна публікація