У Луганськ прорвалася колона російської бронетехніки - Тимчук

У Луганськ прорвалася колона російської бронетехніки - Тимчук

Колона російської бронетехніки прорвалася в Луганськ / Фото: Starface

Кілька днів тому колона зайшла на територію України через пункт пропуску "Ізварино"

У Луганськ на підмогу місцевим бойовикам прорвалася колона військової техніки з Росії.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"На жаль, підтверджується той факт, що сьогодні в Луганськ на підмогу місцевим бойовикам прорвалася колона військової техніки. Частина її прибула з Росії раніше, частина - увійшла на Донбас з території РФ сьогодні", - написав він.

За даними Тимчука, всього на околиці Луганська прорвалося кілька десятків одиниць техніки, з яких до 40 - важка бронетехніка, а частина цієї колони увійшла в місто.

 

Допис by Dmitry Tymchuk.

"Яким чином колона техніки змогла прорватися через лінію оточення, враховуючи, що Луганськ заблокований кільцем блок-постів і опорних пунктів сил АТО, - ми на даний момент сказати не можемо", - додав експерт.

Своєю чергою, журналіст "Громадського ТБ" Анастасія Станко підтвердила інформацію щодо прориву військової колони до міста.

За її даними, мова йде про 150 одиниць бойової техніки, у тому числі танки та "Гради", та батальйонно-тактичну групу. Колона складається з 1200 військових у російській військовій формі, але без російських шевронів.

Тим часом, наявність колони техніки  РФ та бійців підтвердив в ефірі "Громадського ТБ" командувач АТО в Луганські області Ігор Воронченко.

"3 дні тому колону ЗС Росії зайшла на територію України. Це 1200 осіб, ймовірно, військовослужбовці РФ, 150 одиниць бронетехніки – в тому числі танки та "Гради", - сказав він.

Як відомо, що російська військова техніка зайшла на територію України через пункт пропуску "Ізварино" кілька днів тому та базувалася біля Сіверського Донця.

Повʼязані теми:

Наступна публікація