У Медведчука прокоментували звинувачення у сепаратизмі

У Медведчука прокоментували звинувачення у сепаратизмі

Фото: УНІАН

У політика вважають, що справа ГПУ побудована на наклепі.

Громадська організація Віктора Медведчука прокоментувала відкриття провадження щодо нього. Там вважають звинувачення у сепаратизмі атакою з боку "партії війни". Заява громадської організації "Українській вибір", яку очолює Медведчук, опублікована на їхньому сайті.

Згідно з заявою, Медведчук на з'їзді партії "Опозиційна платформа – За життя" 29 січня розповів свій План-концепцію врегулювання кризи на Південному Сході України, який "повністю відповідає Мінським угодам".

"Внесення змін до Конституції України щодо автономії Донбасу не означає перетворення України на федеративну державу. І всі звинувачення, що ми таким чином створюємо федерацію, є безпідставними інсинуаціями осіб, далеких від розуміння принципів державного устрою і норм Основного Закону", - йдеться у повідомленні.

В організації зазначили, що справу прокуратури ініціював народний депутат з "Народного фронту" Андрій Тетерук. "Ймовірно з числа політичних одноклітинних… звернувся в Генеральну прокуратуру з передбачуваним і юридично нікчемним наклепом", - йдеться у заяві.

"Український вибір" називає заяву Тетерука "дикою, популістською, пронизаною повним запереченням Конституції".

"Впевнені, що юридична відповідь Віктора Медведчука, яка безсумнівно буде, продемонструє повну неспроможність і "Народного фронту", і Тетерука, який в цій ситуації годиться тільки на роль хлопчика для биття. Втім, з Яценюком і його шістками завжди так - спочатку вони "пробивають дно", а потім дивуються, що не вистачило висоти", - додали люди Медведчука.

Нагадаємо, 5 лютого Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження про можливу державну зраду політика Віктора Медведчука.

Справу порушили за зверненням народного депутата від "Народного фронту" Андрія Тетерука. Вона стосується "гучної заяви" Медведчука про необхідність утворення так названого автономного регіону Донбас з утворенням власного парламенту та уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України.

ГПУ відкрила справу проти Медведчука за підозрою у державній зраді

ГПУ відкрила справу проти Медведчука за підозрою у державній зраді

Повʼязані теми:

Наступна публікація