У Мережі з'явилося нове відео із маршу "орлят" у Перемишлі із антиукраїнськими закликами

У Мережі з'явилося нове відео із маршу "орлят" у Перемишлі із антиукраїнськими закликами

Організатори маршу заявивли, що подають заяву до прокуратури і Агенцію внутрішньої безпеки. 

Організатори суботнього маршу у Перемишлі звинуватили місцевих українців у провокації з монтуванням відео, яке з'явился в Інтернеті, на якому чути, як один з учасників заходу кричить: "Cмерть українцям". У зв'язку з цим вони заявили про подання заяви до прокуратури і Агенції внутрішньої безпеки про скоєння злочину українцями, - пише Укрінформ.

Мовляв, на відео чути голос лише однієї людини, а акція із відео є черговою інформаційною атакою проти патріотів Перемишля, мера Перемишля, самоврядування й інших інституцій, задіяних у збереження пам'яті про польських героїв тощо.

У відповідь на закид у підробці відео в інтернет-виданні українців Польщі Prostir.pl сьогодні опубліковано ще одне відео з місця події, але з іншого ракурсу, на якому теж добре чути, як один з учасників маршу голосно кричить "Cмерть українцям".

Правоохоронці вивчають відео із маршу та шукають свідків інциденту.

Нагадаємо, що у Перемишлі під час щорічного "Маршу переремиських і львівських орлят" за участю багатьох польських патріотичних та націоналістичних організацій прозвучали антиукраїнські гасла, зокрема "Cмерть українцям" і "Перемишль, Львів – завжди польські". Організаторами заходу були праві організації: Усепольська молодь або Національно-радикальний табір, неформальна група "Патріотичний Перемишль", а також установа культури Підкарпатського воєводства - Культурний центр в Перемишлі. "Орлятами" називалися бійці з польського боку, учасники польсько-української війни за Галичину 1920 року.  Об'єднання українців у Польщі уже закликало польську владу протидіяти проявам ворожого ставлення до української меншини Польщі і громадян України.

Нагадаємо, що раніше польський телеканал "TVN24" показав скандальний антиукраїнський фільм Поля Морейри "Україна: Маски революції". Показ фільму телеканал "приурочив" до другої річниці Майдану.

Посольство України в Польщі з цього приводу оприлюднило заяву, в якій повідомило, що "розчароване недружнім жестом польського телеканалу "TVN24"" і звинуватило у неповазі до мільйонів українців.

Польські націоналісти під час маршу бажали українцям смерті

Польські націоналісти під час маршу бажали українцям смерті

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація