У Мережі з'явився гучний фільм-розслідування вбивства Павла Шеремета

У Мережі з'явився гучний фільм-розслідування вбивства Павла Шеремета

Фото: Reuters

Журналісти змогли виявити слід, який може привести до вбивць їхнього колеги.

У Мережі з'явився фільм-розслідування вбивства журналіста "Української правди" Павла Шеремета. Прем'єра цього фільму відбулася 10 травня у коворкінгу #MediaHub у Києві, тепер його можна подивитися онлайн.

Над створенням стрічки працювали журналісти проекту "Слідство.Інфо" та міжнародної мережі OCCRP.

Розслідування почалося з ретельного дослідження моменту закладання вибухівки. Журналісти виявили щонайменше 6 свідків, які були присутні на місці злочину.

Представники "Азову", з якими ввечері перед вбивством спілкувався Шеремет, сказали, що помітили стеження. Також журналісти дослідили відео з камер спостереження з будинку, де проживав Шеремет. На відео було ідентифіковано автомобіль марки "Шкода".

Експерти проекту BELLINGCAT допомогли розпізнати номерний знак автомобіля, який може допомогти знайти вбивць Павла Шеремета.

 

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на днищі авто, за кермом якого був Шеремет. Наразі злочин залишається нерозкритим. У зв'язку з цим, в Human Rights Watch заявили про стурбованість відсутністю результатів у розслідуванні вбивства журналіста та обмеженням свободи ЗМІ в Україні.

У лютому правоохоронці звітували про хід розслідування вбивства Шеремета. Зокрема було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використали елементи протипіхотної міни МОН-50. Також слідство визначило пріоритетну версію злочину. Крім того, правоохоронці зауважили, що в ході слідства було допитано 1800 осіб, з яких понад 300 — безпосередні очевидці вибуху, мешканці будинків у районі вибуху.

Слідчі шукають причетних до вбивства журналіста Павла Шеремета

Слідчі шукають причетних до вбивства журналіста Павла Шеремета

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація