У Мін'юсті пояснили, чому не допускають 23-річну Калинчук до керівництва департаментом люстрації

У Мін'юсті пояснили, чому не допускають 23-річну Калинчук до керівництва департаментом люстрації

Фото: facebook/Ганна Калинчук

Наказ про призначення не підписує заступниця міністра юстиції.

23-річна Анна Калинчук не виконує обов'язки директора люстраційного департаменту Міністерства юстиції України, оскільки заступниця голови відомства і керівниця апарату Ганна Онищенко категорично проти такого призначення.

Про це Онищенко написала на своїй сторінці у Facebook.

"Анна Калинчук не виконуватиме обов'язки директора департаменту, оскільки я категорично проти призначення особи, стосовно якої виникла настільки негативна реакція суспільства. Натомість в департаменті працює достаньо професійних спеціалістів, яких можна тимчасово, до закінчення конкурсу, призначити в. о. директора", - зазначила заступник міністра.

Ганна Онищенко переконує, що робота департаменту з питань люстрації не заблокована. З 1 грудня питання люстрації координує заступник міністра юстиції Сергій Петухов. За словами керівниці апарату, Петухов вже підписував вихідну кореспонденцію департаменту люстрації.

Найкраща кандидатура на посаду керівника департаменту люстрації буде визначена під час конкурсу, зазначила Онищенко.

Анна Калинчук у коментарі "УП" запевнила, що її призначення було погоджено відкритою процедурою.

"Провели збори всього департаменту, проголосували, мені висловили підтримку найбільша кількість осіб і з цією ініціативою ми звернулись до міністра юстиції Павла Петренка, як до першої особи міністерства. І він, власне, підтримав мою кандидатуру. При чому, саме він оголосив на всю країну про моє тимчасове призначення в. о." - сказала Калинчук.

За її словами, наказ про призначення - це технічна процедура, а ознайомлення із ним - це юридичний аспект.

"У ситуації, що склалась, наказ не підписує заступник міністра-керівник апарату Ганна Онищенко, яка невмотивовано ухиляється від своїх повноважень", - додала вона.

Сам міністр юстиції Павло Петренко, який оголосив про призначення Калинчук. зараз перебуває у Панамі на антикорупційному форумі. Тож, за словами Анни Калинчук, питання про тимчасового керівника департаменту люстрації залишається відкритим.

Армія амбітних і перспективних: на зміну старим держслужбовцям приходять молоді чиновниці

Армія амбітних і перспективних: на зміну старим держслужбовцям приходять молоді чиновниці

Нагадаємо, 23-річна Ганна Калинчук призначена виконувачем обов'язків директора департаменту з питань люстрації. Про це заявив глава Міністерства юстиції України Павло Петренко. Начальник люстраційного департаменту Міністерства юстиції Тетяна Козаченко заявила, що 21 листопада - її останній робочий день на держслужбі. "Саме цей день є останнім робочим днем на державній службі – посаді директора департаменту по питанням люстрації Мін'юсту. Для мене символічно піти саме в цей день, щоб дотриматися слова і бути гідною і вільною. Я радію можливості долучитися до громадських ініціатив, які вважаю дуже потужним інструментом змін", - заявила вона.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Люстрація від Зеленського
Наступна публікація