У Мінську ОРДЛО нагадали про українське Дебальцеве

У Мінську ОРДЛО нагадали про українське Дебальцеве

Фото: Архів

Для України є принциповим дотримання усього комплексу Мінських угод.

Дебальцеве має бути під контролем України відповідно до Мінських угод.

Про це в Facebook написала речник представника України у Тристоронній контактній групі по Донбасу, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер після засідання ТКГ у Мінську.

"Для української сторони є принциповим дотримання усього комплексу Мінських угод", - зауважила вона.

За її словами, йдеться про Меморандум від 19 вересня 2014 року, який фіксує лінію зіткнення, відповідно до якої Дебальцеве має бути під контролем України.

Фінансування терористів: європейські країни досі купують вугілля із ОРДЛО

Фінансування терористів: європейські країни досі купують вугілля із ОРДЛО

Також згідно з Мінськими угодами, необхідним є створення зон безпеки уздовж непідконтрольної Україні частини українсько-російського кордону; район Кальміуського, Саханки, Новоазовська, Кумачово має бути вільний від важкого озброєння.

"Проте у української сторони та міжнародних організацій складається враження про бажання РФ та ОРДЛО денонсувати ці документи і таким чином уникнути їх виконання", - резюмувала Оліфер.

Нагадаємо, що у рамках роботи Тристоронньої контактної групи українська сторона продовжує вимагати скасування указу президента РФ про визнання документів, виданих квазівладою ОРДЛО.

Про це заявила у Facebook прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.   

"І в робочих підгрупах, і на рівні ТКГ українська сторона продовжує вимагати скасування указу президента РФ про визнання документів, виданих квазівладою ОРДЛО; скасування введення в ОРДЛО рублевої зони і встановлення псевдокордону; наполягає на відмові від експропріації українських і європейських підприємств на території ОРДЛО", - зауважила вона.

Повʼязані теми:

Наступна публікація