У Москві назвали заяву Зеленського стосовно повернення РФ до G7 "безглуздим набором букв"

У Москві назвали заяву Зеленського стосовно повернення РФ до G7 "безглуздим набором букв"

Фото: pixabay.com

Захарова звинуватила українського президента в "неграмотності".

Речниця МЗС РФ Марія Захарова назвала заяву президента України Володимира Зеленського щодо повернення Росії до G7 "безглуздим набором букв".

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook 22 серпня.

Захарова розкритикувала частину цитати Зеленського про "перебування РФ у порядку денному високої дипломатії"

"Шановний пане Президенте України, Вам підсунули позбавлений сенсу набір літер. Дипломатія – це діяльність держави щодо здійснення цілей і завдань власної зовнішньої політики, а також щодо захисту інтересів країни і її громадян за кордоном (...) – йдеться в дописі. –  (...)Перебувати в порядку денному (в цьому випадку, мабуть, малося на увазі центральних світових форумів) – означає те, що учасники форуму обговорюють державу. Росію "сімка" обговорює регулярно. Тому і ця думка сформульована неграмотно".

Також речниця заявила, що готова періодично "консультувати" президента України, "доки він не укомплектував МЗС".

СМИ: «Президент Украины Владимир Зеленский прокомментировал в своем фейсбуке возможность возвращения России в G8,...

Опубліковано Maria Zakharova Середа, 21 серпня 2019 р.

Нагадаємо, нещодавно президент США вчергове висловив думку, що РФ повинна бути представлена серед найвпливовіших країн світу. "Я думаю, більш доцільним було б", - прокоментував він ідею повернення РФ до G7. Ця заява пролунала напередодні чергового саміту лідерів Франції, Німеччини, Великої Британії, Італії, Канади, США та Японії. Він має відбутися 24-26 серпня у Франції. Також повідомлялося, що американський та французький лідери домовилися запросити РФ на саміт 2020 року.

Торік перед аналогічним зібранням Трамп також озвучував ідею повернення Росії до "Великої сімки", але це не дістало підтримки інших учасників. Свою думку американський президент усе одно не змінив – він продовжує вважати доцільним повернення до формату G8. Слід зазначити, що із об'єднання, яке тоді називали G8, Москву вигнали 2014 року після анексії Криму.

Велика Британія та Німеччина виступили проти негайного повернення РФ до G7

Велика Британія та Німеччина виступили проти негайного повернення РФ до G7

Повʼязані теми:

Наступна публікація