У МВС пояснили, чому дозволяють Саакашвілі вільно розгулювати Україною

У МВС пояснили, чому дозволяють Саакашвілі вільно розгулювати Україною

Фото: Reuters

Зараз йдуть слідчі дії, які стосуються не тільки Саакашвілі, але і всіх осіб, причетних до прориву кордону.

Міхеіла Саакашвілі, якого звинувачують в незаконному перетині кордону, досі не затримали з тієї причини, що зараз проводяться слідчі дії.

Таке пояснення преждоставил директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко, передає ВВС Україна.

Саакашвілі організував закриту зустріч із українським політиками у Львові

Саакашвілі організував закриту зустріч із українським політиками у Львові

"Зараз йдуть всі необхідні слідчі дії відповідно до норм Кримінально-процесуального кодексу за погодженням з прокуратурою необхідних судових постанов", - сказав він.

За словами Шевченка, слідчі дії стосуються не тільки Саакашвілі, але і всіх осіб, причетних до прориву кордону в неділю ввечері.

Нагадаємо, в неділю, 10 вересня, екс-глава Одеської ОДА та екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, якого позбавили українського громадянства, в'їхав на територію України через КП "Шегині" у Львівській області. Його прихильники прорвали оточення українських силовиків. Вони взяли в щільне кільце політика, а також депутатів і громадських діячів, які супроводжували його, і буквально "внесли їх на територію України.

У Держприкордонслужбі заявили, що Саакашвілі незаконно перетнув польсько-український кордон. Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Як відомо, українське громадянство Саакашвілі надав своїм указом президент України Петро Порошенко в кінці травня 2015 року. Напередодні отримання українського паспорта він був призначений главою Одеської облдержадміністрації. У грудні 2015 року його позбавили громадянства Грузії. На посту глави Одеської області Саакашвілі пропрацював півтора року, після чого оголосив про відставку, звинувачуючи президента у недотриманні обіцянок і просуванні на керівні посади в райадміністраціях "старих корупціонерів".

Тоді ж колишній президент Грузії оголосив про створення власної політичної сили, з якою піде на вибори в український парламент. В Грузії політик звинувачується за чотирма кримінальними статтями. Йому загрожує до 11 років позбавлення волі. Позбавили громадянства Саакашвілі в кінці липня, коли він був за межами України. Сам політик пообіцяв повернутися 10 вересня.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація