У МЗС назвали проведення закритих судів психологічним тиском на Сущенка

У МЗС назвали проведення закритих судів психологічним тиском на Сущенка

Фото: Reuters

Українські дипломати висловлюють рішучий протест.

Проведення судом у закритому режимі слухань у справі українського журналіста Романа Сущенка свідчить про продовження психологічного тиску на нього.

Про це заявив МЗС України.

Нагадаємо, що московський суд залишив без змін судову постанову про продовження до 30 січня 2017 року терміну тримання під вартою незаконно затриманого в РФ українського журналіста.

"Наполеглива відмова судової гілки російської влади у зміні запобіжного заходу на не пов'язаний з триманням під вартою та подальше проведення судових слухань у закритому режимі свідчать про продовження психологічного тиску на громадянина України та політичну заангажованість російської судової системи", - наголошується у зверненні українських дипломатів.

МСЗ України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням російського суду та вимагає від російської влади негайно припинити правове свавілля та звільнити безпідставно затриманого Сущенка.

Нагадаю, 3 жовтня з'явилася інформація про арешт українського журналіста Романа Сущенка Лефортовським судом на 2 місяці. Російські силовики стверджують, що він "цілеспрямовано збирав відомості, які становлять державну таємницю, про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави". Проти українця порушили кримінальну справу за статтею про шпигунство, проводять розслідування. Романа Сущенка в СІЗО "Лефортове" виявили члени Громадської спостережної комісії (ГНК) Москви. 47-річний журналіст перебував у камері карантинного відділення.

Московський міський суд відхилив скаргу на арешт Романа Сущенко

Московський міський суд відхилив скаргу на арешт Романа Сущенко

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація