У МЗС РФ вирішили з'ясувати, "хто такий український народ" і у чому його "споконвічний інтерес"

У МЗС РФ вирішили з'ясувати, "хто такий український народ" і у чому його "споконвічний інтерес"

Фото: УНІАН

Також у Росії дуже хочуть зрозуміти, з кого ж таки складається український етнос.

У МЗС РФ запропонували з'ясувати, "хто такий український народ і у чому його справжні "споконвічні інтереси". Для цього росіяни, можливо, навіть залучать міжнародних експертів. Про це заявила речниця МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє УНІАН.

"Серйозна робота – це важка, болісна, але єдино можлива в цьому випадку робота над помилками, над багаторічними помилками – відмова від націоналізму, відмова від ставки на радикальні сили, пошук національного консенсусу, припинення тих методів роздирання суспільства... зокрема, за мовною ознакою, й дійсно спроба аналізу інтересів України, спроба проаналізувати, хто такий український народ, у чому його справжні споконвічні інтереси, з кого він складається, як забезпечити права всіх категорій населення", - сказала Захарова.

"Це колосальна робота. Тут уже смолоскипами й націоналістичними гаслами не відбудешся. Тут потрібно серйозно, можливо, навіть із залученням міжнародних експертів із тих організацій, які виробляють міжнародні положення про захист прав людини, національних меншин", - додала вона.

На думку Захарової, "втрачено дуже багато часу, але далі буде лише гірше".

У МЗС РФ також наголосили, що "не можна весь час годувати людей" зовнішнім ворогом і говорити про "міфічні танки, які, мабуть повітрям, перекидають до України".

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров розповів, чого РФ хоче від України. За його словами, "Росія - мирна держава, яка не має територіальних домагань стосовно сусідів і зацікавлена, щоб її оточували благонадійні країни, які процвітають".

"В той же час наші зусилля і надалі будуть спрямовані на те, щоб не дозволити "гарячим головам" в Києві запустити на південному сході країни новий виток насильства. У будь-якому випадку жителів Донбасу в біді ми не залишимо", - сказав він.

Лавров підкреслив, що Росія продовжить працювати над тим, щоб "Київ припинив блокаду Донбасу і приступив до повноцінної реалізації Мінських угод".

Повʼязані теми:

Наступна публікація