У МЗС відреагували на заяву Путіна щодо передачі зброї з окупованого Криму

У МЗС відреагували на заяву Путіна щодо передачі зброї з окупованого Криму

Фото: Getty Images

Глава відомства наголосив, що прийняття цієї пропозиції загрожує юридичній позиції щодо анексії півострова.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна не погодиться на пропозиції Росії, які зашкодять юридичній позиції нашої держави у міжнародних судах. Таким чином він прокоментував заяву президента РФ Володимира Путіна щодо повернення Україні озброєння та військової техніки з тимчасово окупованого Криму.

Про це глава відомства заявив у Києві на прес-конференції з міністром закордонних справ Албанії Дітміром Бушатом, передає УНІАН.

”Ми не будемо робити нічого, що буде загрожувати або нашій політичній позиції щодо окупованого Криму, або щодо нашої юридичної позиції”, - заявив Клімкін.

За його словами, згідно з нормами міжнародного права, озброєння країни можуть повертати після закінчення воєнних дій.

”Якщо ви звернетесь до міжнародного права, то тут є відомі гаазькі конвенції, зокрема Гаазька конвенція 1907 року про право ведення війни. Там сказано, що зброя може повертатися після встановлення нормальних відносин, встановлення миру”, - наголосив Клімкін.

”Якщо Росія буде використовувати сам факт якогось діалогу щодо можливого повернення зброї, при чому ми не знаємо ані якої зброї, ані в якому стані, - це стане для неї політичним і юридичним аргументом. Ось цього ми за визначенням не допустимо. Це як приклад того, чому так важлива наша політична і юридична позиція”, - пояснив Клімкін.

Нагадаємо, в січні цього року Путін заявив, що Росія готова передати Україні бойову техніку, яка залишилася в анексованому Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація