У НАБУ назвали умову очної ставки Кононенка та Абромавичуса

У НАБУ назвали умову очної ставки Кононенка та Абромавичуса

Детектив може провести одночасни допит Кононенка та Абромавичуса / Фото: УНІАН

У Бюро також пояснили, чому першим свідчення дає міністр.

Прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра заявила про те, що перехресний допит міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса та нардепа БПП Ігоря Кононенка можливий за умови, якщо їхні покази будуть відрізнятися.

"Відповідно закону, порядок слідчих дій і формат визначається виключно детективом. Кримінальний процесуальний кодекс передбачає можливість перехресного допиту тільки в тому випадку, коли попередньо були допитані ці дві особи і їхні свідчення відрізняються", - цитує "Інтерфакс-Україна" слова представниці НАБУ.

Оліфіра додала, що Абромавичуса покликали на допити першим, оскільки він є заявником. Вже після його свідчень детективи будуть ухвалювати рішення щодо доцільності допиту Кононенка.

Рішення щодо проведення експертизи на детекторі брехні також має ухвалити детектив.

"Згідно з умовами проведення експертизи на поліграфі, вона проводиться тільки в тому випадку, коли є сумніви в тих чи інших свідченнях", - резюмувала представниця НАБУ.

3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду. Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра. Документів із доказами злочинних дій провладного депутата, каже міністр, вистачає.

Сам Кононенко всі обвинувачення відкидає та заявляє про готовність свідчити у Антикорупційному бюро на "детекторі брехні". Готовність давати свідчення у НАБУ висловив і Айварас Абромавичус. У Бюро повідомили про відкриття справи щодо заяв міністра, однак висвітлювати свідчення політиків журналістам не дозволили.

Учасники коаліції не можуть домовитися про переформатування Кабінету міністрів. Фракції "Самопомочі", Радикальної партії і "Батьківщини" наполягають на відставці Арсенія Яценюка, який погрожує переходом своєї політичної сили "Народний фронт" в опозицію. Глава фракції "БПП" в парламенті Юрій Луценко заявив про політичну кризу в Україні через небажання учасників коаліції йти на поступки і продовжують шантаж.

Повʼязані теми:

Наступна публікація