У НАБУ відбувся перехресний допит Абромавичуса і Кононенка

У НАБУ відбувся перехресний допит Абромавичуса і Кононенка

Фото: УНІАН

Скандальна спраа отримала продовження.

24 березня у Національному антикорупційному бюро України відбувся перехресний допит міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса і нардепа від "БПП" Ігоря Кононенка.

Про це Кононенко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні відбувся перехресний допит у НАБУ, який раніше переносився через відсутність міністра МЕРТ Айвараса Абромавичуса. Про готовність взяти участь у цьому допиті я неодноразово заявляв раніше. Це дає надію на швидке завершення слідства та з'ясування усіх обставин цієї резонансної справи", - написав нардеп.

Нагадаємо, 3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду. Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра. Документів із доказами злочинних дій провладного депутата, каже міністр, вистачає. Абромавичус заявив, що йому "нав'язували" в заступники виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника. НАБУ вже відкрило кримінальне провадження у цій справі.

Сам Кононенко всі обвинувачення відкидає та заявляє про готовність свідчити у Антикорупційному бюро на "детекторі брехні". Готовність давати свідчення у НАБУ висловив і Айварас Абромавичус. У Бюро висвітлювати свідчення політиків журналістам не дозволили.

Тим часом триває політична криза в парламентській коаліції. Її учасники не можуть домовитися про переформатування Кабінету міністрів. Фракції "Самопомочі", Радикальної партії й "Батьківщини" наполягають на відставці з посади прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, який погрожує переходом своєї політичної сили "Народний фронт" в опозицію. Глава фракції "БПП" в парламенті Юрій Луценко заявив про політичну кризу в Україні через небажання учасників коаліції йти на поступки і продовження шантажу.

Антикорупційне бюро допитало Ігоря Кононенка

Антикорупційне бюро допитало Ігоря Кононенка

Повʼязані теми:

Наступна публікація