У НАЗК розповіли, як перевірятимуть спосіб життя посадовців

У НАЗК розповіли, як перевірятимуть спосіб життя посадовців

Фото: УНІАН

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 18 травня.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції схвалили порядок здійснення моніторингу способу життя суб'єктів декларування.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

У документі визначено механізм здійснення НАЗК вибіркового моніторингу способу життя суб'єктів декларування. За допомогою такої перевірки будуть встановлювати відповідність їхнього рівня життя наявним у них та членів їхньої сім'ї майну і доходам, згідно з декларацією.

Зазначається, що підставами для проведення моніторингу є інформація, яка  стосується фактичних даних про невідповідність рівня життя конкретного чиновника та/або членів його родини майну й одержаним доходам відповідно до декларації.

Такі відомості можуть надходити від фізосіб, громадських об'єднань, ЗМІ та правоохоронних органів.

Наразі порядок здійснення моніторингу перебуває на державній реєстрації у Міністерстві юстиції.

Нагадаємо, НАЗК має запитання майже до всіх міністрів через їхні декларації. Національне агентство із запобігання корупції ще не отримало повної інформації від компетентних державних органів та пояснень від самих міністрів, в рамках перевірки е-декларацій членів Кабміну за 2015 рік.

НАЗК подовжувало термін перевірки декларацій вищого керівництва держави. Раніше агентство проголосовано рішення щодо подовження повної перевірки декларацій топ-високопосадовців, розпочатої НАЗК 23 лютого, на місяць.

За словами чиновниці,  вже за 30 днів мають бути "об'єктивні й неупереджені проекти рішень з результативною частиною, або ж ми отримаємо чергову профанацію". 

Скільки крадуть на електронному декларуванні

Скільки крадуть на електронному декларуванні

Повʼязані теми:

Наступна публікація