У НАЗК запевнили, що система е-декларування запрацює 15 серпня

У НАЗК запевнили, що система е-декларування запрацює 15 серпня

Фото: УНІАН

Із понеділка точно функціонуватиме система подання і оприлюднення інформації.

Керівник Національного агентства з протидії корупції НАЗК Наталія Корчак запевнила, що система електронного декларування для чиновників у будь-якому випадку почне працювати з 15 серпня.

Таку заяву вона зробила в ефірі телеканалу 112 Україна.

"Електронне декларування запрацює в будь-якому випадку, це я можу гарантувати на 100%, тому що своє рішення про початок подання і оприлюднення інформації ми не скасовували і скасовувати не будемо. Не потрібно говорити, наскільки це режим, тестовий чи ні. Система подання і оприлюднення інформації буде працювати. Те, що ми хочемо цю систему вдосконалити – ми будемо над цим працювати", - наголосила Корчак.

Говорячи про підсумки вчорашніх переговорів з Держспецзв'язку та розробниками системи, Корчак зазначила, що шляхи усунення недоліків були визначені. За її словами, у неділю, 14 серпня, НАЗК має намір провести чергове екстрене засідання, однак час його початку поки не визначено. Як відомо, за підсумками цього засідання мають оголосити остаточну дату запуску системи.

Нагадаємо, що стартувати система має 15 серпня. Але за дві доби до запуску Держслужба спецзв'язку та захисту інформації відмовила розробникам в атестаті. Кажуть, що програмне забезпечення, як решето - перша хакерська атака покладе систему на лопатки.

Від запуску системи електронного декларування залежить скасування візового режиму. Цього кроку від України чекає і Міжнародний валютний фонд.

Агентство і розробник програмного забезпечення впродовж ночі обіцяли усунути конкретні технічні зауваження, що їх висуне служба спецзв'язку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація