У Нідерландах уточнили дані екзит-полу щодо референдуму про асоціацію Україна-ЄС

У Нідерландах уточнили дані екзит-полу щодо референдуму про асоціацію Україна-ЄС

Проти ратифікації Угоди про асоціацію проголосували 61,1%.

Сьогодні, 7 квітня, в Нідерландах уточнили попередні дані щодо референдуму про асоціацію Україна-ЄС.

Повідомляється, що явка на референдумі , з урахуванням останнього періоду голосування, склала 32,1%, проти ратифікації Угоди про асоціацію проголосували 61,1%, що взяли участь у референдумі виборців, за – 38,1%.

Як свідчать останні результати екзит-полу, проведеного дослідницькою компанією "Ipsos" на замовленням телеканалу "NOS", 0,8% респондентів не віддали свій голос ні за один із варіантів.

Нагадаємо, вранці до однієї з дільниць, де перебував кореспондент ТСН, прийшло близько 10 людей. Працівники дільниці кажуть, що така неактивність дуже нетипова для нідерландських виборів, коли люди перед роботою заходять віддати свій голос. До того ж, у будівлі розміщені одразу дві виборчі дільниці, а навколо – чимало житлових будинків.

В той же час, керівник МЗС Нідерландів Берт Кундерс в ексклюзивному коментарі ТСН заявив, що Угода про асоціацію є важливим документом про економічну співпрацю, від якої виграють обидві сторони.

За його словами, асоціація між Україною та ЄС відкриє можливість працювати на реформи та економічне процвітання.

Втім, остаточні результати референдуму будуть відомі лише через тиждень. У вівторок, 12 квітня, після оголошення офіційних результатів, про свою позицію заявить голландський уряд. Адже референдум не має прямої дії, він носить лише консультативний характер.

Референдум в Нідерландах руйнівних наслідків для Асоціації України з ЄС не матиме

Референдум в Нідерландах руйнівних наслідків для Асоціації України з ЄС не матиме

Повʼязані теми:

Наступна публікація