У Палаті представників США представлено резолюцію щодо агресії Росії у Керченській протоці

У Палаті представників США представлено резолюцію щодо агресії Росії у Керченській протоці

Фото: Фото Олександри Устінової

Резолюцією засуджується напад РФ на українські кораблі і міститься заклик негайно повернути їх та їхній екіпаж.

У Палаті представників Конгресу США представлено двопартійну резолюцію, яка засуджує агресію РФ у Керченській протоці.

Про це у понеділок, 3 грудня, пише посольство України в США у Facebook.

Голова та співголова комітету із закордонних справ Палати представників Ед Ройс та Еліот Енгель представили проект резолюції, яка засуджує напад РФ на кораблі ВМС України у Керченській затоці як такий, що порушує обов’язкові до виконання міжнародні норми і домовленості.

Документ закликає Росію негайно повернути судна та їхній екіпаж Україні, припинити порушувати суверенітет України та чинити перепони українському судноплавству через Керченську протоку, яке має на це право згідно з міжнародними нормами і домовленостями.

У резолюції підтверджується відданість США надавати українському народові політичну, економічну та безпекову допомогу, необхідну для забезпечення його незалежності, демократичного розвитку і процвітання.

Окремо міститься заклик до Президента США, а також союзників і партнерів Сполучених Штатів змусити Росію відповісти за триваючу агресію проти України.

У документі також наголошується на багаторазових порушеннях Росією міжнародних норм та домовленостей шляхом триваючої агресії проти України, систематичному недотриманні російською стороною Мінських домовленостей, а також посиленні агресії РФ щодо нашої держави, зокрема через мілітаризацію Азовського моря та блокування Керченської протоки всупереч міжнародному праву та договорам.

У Палаті представників Конгресу США представлено двопартійну резолюцію, яка засуджує агресію РФ у Керченській...

Опубликовано Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США Понедельник, 3 декабря 2018 г.

Нагадаємо, 29 листопада Сенат США схвалив резолюцію, яка засуджує російську агресію щодо українських моряків у Керченській протоці.

Від 26 листопада цього року строком на 30 днів на території десяти областей України діє режим воєнного стану. Причиною такого рішення стала збройна провокація Росії в Керченській протоці, коли військові РФ атакували два катери і один буксир ВМС України. Така поведінка Кремля викликала гостру критику з боку країн "Великої сімки". Наразі в московському СІЗО "Лефортово" утримуються 24 військових. Їх звинувачують у порушенні кордонів Росії.

Керівництво Бердянського порту планує звільнити третину персоналу

Керівництво Бердянського порту планує звільнити третину персоналу

Повʼязані теми:

Наступна публікація