У парламенті Нідерландів заявили про підтримку Угоди про асоціацію

У парламенті Нідерландів заявили про підтримку Угоди про асоціацію

Фото: pixabay.com

У Ліберальній партії впевнені, що незабаром буде поставлена крапка в процесі ратифікації.

30 травня парламент Нідерландів підтримає ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною. Про це заявив депутат від Ліберальної партії Сибе Шаап, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У нас були цікаві дебати, популісти багато чого обговорюють, але ми впевнені, що більшість підтримає Україну", - сказав він на брифінгу в Києві.

За його словами, всі країни ЄС вже підтримали Угоду про асоціацію, залишилися тільки Нідерланди. "Нідерланди ухвалили дивний закон, яким скористалися популісти, щоб провести цей референдум. І ви знаєте, що люди голосували, навіть не знаючи проти чого вони голосують", - сказав політик.

При цьому Шаап сподівається, що ця історія буде мати позитивний фінал. Шаап підкреслив, що Угода про асоціацію є дуже важливим документом, оскільки відкриє нові перспективи співпраці, в тому числі між Україною та Нідерландами.

Нагадаємо, в 2016 році громадяни Нідерландів на референдумі проголосували проти Угоди про асоціацію України з ЄС. Однак у лютому друга палата парламенту Нідерландів підтримала урядовий законопроект про ратифікацію цього документа. Якщо Сенат проголосує за Угоду, то це буде крапка в процесі ратифікації Асоціації з боку ЄС, адже Нідерланди є останньою країною, яка не завершила ратифікацію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація