У партії Порошенка прокоментували можливий розпуск Ради

У партії Порошенка прокоментували можливий розпуск Ради

Фото: УНІАН

Однак партія хоче дотримуватися Конституції.

У блоці Петра Порошенка "Солідарність" прокоментували бажання нового президента України Володимира Зеленського розпустити Верховну Раду. Про це йдеться в заяві партії.

"Головним джерелом влади в Україні, згідно Конституції, є народ, і партія БПП "Солідарність" готова як до планових виборів до Верховної Ради, так і до дострокових виборів. Ми готові до виборів організаційно і змістовно", – йдеться у заяві БПП.

У партії зазначили, що право президента достроково припиняти повноваження Верховної Ради має реалізовуватися у повній відповідності до Конституції України.

"Демократія – це процедури, відсутність процедури – це авторитаризм. Моделлю подібного механізму може слугувати юридично бездоганне рішення Петра Порошенка в 2014 році про розпуск Верховної Ради. Президент має право розпускати Верховну Раду, але це право є не безумовним та має відбуватися у повній відповідності до Конституції",- уточнили у заяві.

Крім того, партія готова захищати цінності і здобутки, які вона обстоювала останні п’ять років, зокрема, інтеграцію України до ЄС і НАТО, що є дуже важливим для України і про що, на жаль, не згадав новообраний президент Зеленський у своїй інаугураційній промові.

Нагадаємо, 20 травня у Верховній Раді відбулась церемонія інавгурації обраного президента України Володимира Зеленського

Зеленський склав присягу президента України і офіційно очолив державу. Одразу після цього він оголосив про розпуск Верховної Ради.

Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання

Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація