У партії "Сила людей" закликали свого висуванця Гнапа зняти кандидатуру на виборах через скандал із грошима

У партії "Сила людей" закликали свого висуванця Гнапа зняти кандидатуру на виборах через скандал із грошима

Фото: УНІАН

У партії назвали поведінку політика "неприпустимою".

Партія "Сила людей" закликала свого представника на президентських виборах Дмитра Гнапа відмовитися від участі у виборах через те, що він "забув" передати гроші на армію.

Відповідну заяву оприлюднили народні депутати України Остап Єднак та Наталія Веселова.

"Сьогодні проявилися факти, які дискредитують та компроментують кандидата від політичної партії "Сила людей" в президенти України Дмитра Гнапа з тим, як він розпорядився коштами, які він взяв публічне зобов’язання надати на підтримку армію 2015 року. Ми вважаємо пояснення кандидата неприпустимими і такими, що не задовільняють нас", - наголосив Єднак.

На думку нардепа, така поведінка "не відповідає принципам та цінностям чесної політики нових стандартів, яку намагається сповідувати політична партія "Сила людей".

"Ми закликаємо Дмитра Гнапа відкликати свою кандидатуру з посади кандидата в президенти від політичної партії "Сила людей", ми хочемо вибачитися перед нашими виборцями та симпатиками за те, що сталося", - додав він.

Своєю чергою Веселова звернулась до політради для ухвалення рішення про відкликання Дмитра Гнапа.

Заява народних депутатів України Остап Єднак - Ostap Yednak та Веселова Наталія - Veselova Nataliia щодо ситуації, що склалася навколо кандидата у Президенти від партії Сила Людей. Ми вважаємо ситуацію навколо Дмитра Гнапа неприйнятною. Ми припиняємо підтримку Дмитра як кандидата. Закликаємо Дмитра зняти кандидатуру. Просимо вибачення перед вами, друзі, що зрадили довіру.

Опубликовано Натальей Веселовой Четверг, 7 февраля 2019 г.

Нагадаємо, 3 лютого Дмитро Гнап подав документи до ЦВК для реєстрації кандидатом на посаду президента України. Необхідні для реєстрації 2,5 млн грн застави були зібрані з громадських внесків.

Згодом з’ясувалося, що агенція "Слідство.Інфо" 2015 року отримала премію журналістів, яка становила 15 тисяч євро, і планувала витратити на допомогу українським військовим. Проте 9 тисяч євро були виявлені у банківській ячейці Гнапа.

Повʼязані теми:

Наступна публікація