У Пашинського вилучили зброю та усі набої – прокуратура

У Пашинського вилучили зброю та усі набої – прокуратура

Фото: УНІАН

У прокуратурі сподіваються за 2 місяці провести розслідування.

Прокуратура вилучила пістолет у народного депутата Сергія Пашинського, з якого він вистрілив у людину 31 грудня в Київській області.

Про це сказав на брифінгу прокурор Київської області Дмитро Чібісов, передає УНІАН.

Він зазначив, що депутат використовував пістолет австрійської марки Glock.

"Зброя мала дозвіл, її вилучено, вилучено набої і все, що мав депутат щодо цієї зброї. Наразі направлено запити з метою офіційного підтвердження видачі цієї зброї до тих органів, які її видавали, і підтвердження тих дозволів, які в нього були", – сказав Чібісов.

Він також зазначив, що наразі відпрацьовані повністю всі особи, які причетні до інциденту, але назвати їхню кількість прокурор відмовився, посилаючись на те, що це може вплинути на об'єктивність розслідування.

"Сподіваємося за 2 місяці провести розслідування", – додав Чібісов.

У прокуратурі Київської області також заявляють, що інцидент з народним депутатом Сергієм Пашинським поки що має попередню кваліфікацію.

"Це попередня кваліфікація, яка була визначена безпосередньо органом, який розпочав розслідувати цю справу, ми наразі встановлюємо всі обставини. За результатами конкретного чіткого визначення дій кожної з осіб ми зможемо достеменно сказати, які наявні ознаки складу злочину. Наразі ще проводиться розслідування, пройшло не так багато часу, щоб говорити категорично про склад злочину, але однозначні висновки довго чекати не доведеться", – додав Чібісов.

Повідомляється, що наразі призначено низку експертиз, зокрема, судово-медичну експертизу, криміналістичну, трасологічну, балістичну. Крім того, проводиться низка слідчих дій, зокрема, допити.

Нагадаємо, що прокуратура відкрила кримінальне провадження у справі Пашинського.

Раніше чоловік, в якого стріляв Пашинський, спростував слова нардепа з приводу розбірки. Також дружина підстреленого нардепом Сергієм Пашинським чоловіка, розповіла подробиці того, як сталася ця трагедія.

Як повідомлялося, заступник голови фракції "Народний фронт" у Верховній Раді Сергій Пашинський раніше заявляв, що чоловік першим кинувся на нього з пляшкою в руці і погрозами вбити. За його словами, він зробив попереджувальний постріл в повітря із свого пістолета.

Повʼязані теми:

Наступна публікація