У Пхеньяні повідомили, що стан Кім Чен Ина "розбиває серця народу"

У Пхеньяні повідомили, що стан Кім Чен Ина "розбиває серця народу"

Фото: Associated Press

На думку аналітиків, такий сюжет свідчить про те, що влада КНДР прагне використати схуднення Кім Чен Ина для зміцнення лояльності до нього.

Режим хоче, щоб світ думав, що і північнокорейці дбають про свого лідера і плачуть через його худорлявість, кажуть експерти. Стан здоров'я північнокорейського диктатора Кім Чен Ина "розбиває серця народу".

Про це один з жителів Пхеньяна заявив у сюжеті держтелебачення КНДР, пише Daily Mail 28 червня.

"Наш шановний генеральний секретар має виснажений вигляд, і це розбиває серця народу. Всі говорять, як у них відразу навернулися сльози", - говорить він у сюжеті.

На думку аналітиків, такий сюжет свідчить про те, що влада КНДР прагне використати схуднення Кім Чен Ина для зміцнення лояльності до нього в складні часи, зазначає видання.

"Пхеньян посилає повідомлення, що Кім Чен Ин - лідер, який дуже багато працює заради своїх громадян і до такої міри, що він мало їсть і худне. І режим хоче, щоб світ думав, що і північнокорейці дбають про свого лідера і плачуть через його худорлявість", - цитує газета експертів.

Нагадаємо, що лідер Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чен Ин 5 червня вперше за місяць з'явився на публіці. Північнокорейський диктатор головував на засіданні політбюро Трудової партії Кореї. Він обговорив, зокрема, скликання керівної партії і організаційні питання. 

Востаннє лідера КНДР бачили на публіці 6 травня, коли він проводив фотосесію з сім'ями військових після їхнього концерту. Як повідомлялося, це рекордний для Кім Чен Ина період відсутності в 2021 році.

Новини світу: Кім Чен Ин повідомив, що Північній Кореї загрожує голод

Новини світу: Кім Чен Ин повідомив, що Північній Кореї загрожує голод

Повʼязані теми:

Наступна публікація