У поліції опублікували відео порушення депутатом Ар'євим ПДР: могли позбавити прав надовго

У поліції опублікували відео порушення депутатом Ар'євим ПДР: могли позбавити прав надовго

У поліції опублікували відео порушення депутатом Ар'євим ПДР: могли позбавити прав надовго

Володимир Ар'єв

Перший заступник керівника департаменту патрульної поліції обурився порівнянням з ДАІ.

Перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Нацполіції України Олексій Білошицький опублікував відео з камери спостереження, на якому зафіксоване порушення правил дорожнього руху нардепом від фракції БПП Володимиром Ар'євим.

Білошицький зазначив, що депутат скоїв правопорушення, за яке в нього могли вилучити права на термін до року, однак поліцейські кваліфікували порушення за більш м'яким пунктом правил і лише наклали штраф.

"Своїми діями Володимир Ігорович створив загрозу іншим учасникам дорожнього руху і його дії могли бути кваліфіковані як створення аварійної ситуації (адміністративне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 122 КУпАП). За вказане правопорушення може бути складений відповідний протокол та здійснено тимчасове вилучення посвідчення водія, оскільки санкція відповідної статті закону (ч. 4 ст. 122 КУпАП ) передбачає можливе позбавлення водія права керування судом на строк від 6 місяців до одного року. Проте, патрульними поліцейськими дії водія були розцінені за більш м`якою кваліфікацією - його було притягнуто до відповідальності за невиконання вимог дорожнього знаку, який забороняв здійснення повороту (ч. 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за що передбачений штраф - 255 грн)", - написав Білошицький у Facebook.

Сьогодні, в звичайний суботній день, звичайний народний депутат України порушив правила дорожнього руху. Як в звичайній...

Опубліковано Oleksiy Biloshytskiy 21 квітня 2018 р.

Публікація відео стала відповіддю на пост Ар'єва про цей інцидент, у якому він називає своє правопорушення "формальним", а патрульних прирівнює до "старої ДАІ", з чим Білошицький не згоден.

"В Європі, коли перекривають головні магістралі, виставляють відповідні знаки, а поліцейські допомагають водіям об‘їжджати перекриті ділянки. Ми всі сподівалися що так буде і у нас, коли оголосили кредо нової поліції - допомагати, а не карати. На жаль, все повертається до старого доброго карального стилю. Штраф, безумовно, заплачу - з суто формальної точки зору я порушив. Грошей не шкода, шкода розчаровуватися в тому, що вважав незворотньою реформою", - написав Ар'єв, додавши, що штраф вже сплачено.

Патрульна поліція Києва, на жаль, перетворюється на ДАІ, бо замість того щоб допомагати - ловить і штрафує. Фабула...

Опубліковано Volodymyr Ariev 21 квітня 2018 р.

Нагадаємо, цими вихідними через одразу дві спортивні події непроїзний центр столиці, набережні та мости. Масштабні перекриття вулиць Києва зумовлені забігом і привезенням до міста футбольних трофеїв.

Повʼязані теми:

Наступна публікація